unge dømt for røveriforsøg og overtrædelse af zoneforbud på S-togs-station

Teenagere bag truende andfærd og røveriforsøg for fængsel og anbringelsesdom

Otte drenge, i alderen 16-18 år, har i dag ved Retten i Glostrup fået domme på mellem ni måneders fængsel og et år og tre måneders fængsel. Der var desuden en tiltalt, der fik en anbringelsesdom.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De otte drenge blev bland andet dømt for røveriforsøg, trusler, vold og særlig utryghedsskabende adfærd. Der er tale om en af de første domme i Danmark, hvor retten har fastslået, at det såkaldte zoneforbud kan bruges i forbindelse med utrygtskabende adfærd, lyder det i pressemeddelselsen, der fortsætter:

De otte drenge blev dømt for et røveriforsøg den 30. maj 2014 mod en 38-årig mand på Høje Taastrup station, hvor de med vold forsøgte at frarøve manden en taske. Derudover har de alle i en længere periode skabt utryghed på stationen ved at optræde voldeligt og truet forbipasserende borgere på stationen.

- Retten lagde i dommen vægt på, at de unge havde haft en særlig utryghedsskabende adfærd og havde truet og chikaneret borgere på stationen, siger anklager Lars Lindkær i pressemeddelelsen.

De unge har i perioden fået flere zoneforbud, som de har overtrådt. Flere af de tiltalte mente, at zoneforbuddene ikke var gyldige, men retten tog i dag stilling til, at zoneforbuddene var gyldige.

- Det er en vigtig dom for lokalområdet og for politiet. Den viser at zoneforbuddet er et værktøj, som kan bruges mod unge med en utrygskabende adfærd og det har betydning for hvordan vi som politi kan anvende det værktøj i fremtiden, siger Københavns Vestegns politidirektør Kim Christiansen.

Flere af de tiltalte udtog betænkningstid om de ville anke. En tiltalt ankede på stedet, og en modtog dommen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere