Unge fandt 70 krokodillehoveder i fryser i Australien

En fryser i en baggård i det nordlige Australien var fyldt med rådne hoveder fra fredede krokodiller

En gruppe teenagere har gjort et makabert fund i det nordlige Australien.

I en baggård i landsbyen Humpty Doo fandt de en gammel fryser, som viste sig at indeholde op mod 70 rådne krokodillehoveder.

Ifølge politiet stammer mindst 50 af hovederne fra saltvandskrokodiller.

Fryseren, der blev opdaget søndag, var for længst blevet frakoblet strømmen, og politiet beretter om en uudholdelig stank og en sværm af fluer omkring fryseren.

Ingen er endnu blevet anholdt i sagen.

Drab på fredede dyr i Australien kan give bøder på 76.500 australske dollar - svarende til næsten 380.000 kroner - eller fem års fængsel.

Det er uklart, hvorfor hovederne overhovedet endte i fryseren, men det er almindeligt kendt, at i hvert fald skind fra krokodiller bliver godt betalt på det sorte marked.

Saltvandskrokodiller kan blive op til syv meter lange og veje mere end et ton. De er blevet mere udbredte i det nordlige Australien, siden arten blev fredet i 1971. Krokodillernes møder med mennesker er ligeledes blevet flere.

Hvert år bliver mere end 500 krokodiller fanget, fordi de er for nærgående over for husdyr eller mennesker.

Og i gennemsnit dræber saltvandskrokodiller to personer om året i Australien.

Det er lovligt at holde krokodillerne som kæledyr i Australiens Nordlige Territorium, hvor hovederne blev fundet, hvis dyrene måler mindre end 60 centimeter.

Saltvandskrokodillen er også kendt under navnet 'Deltakrokodillen', og er det største nulevende krybdyr. Den anses for at være det farligste krybdyr for mennesker.

Krodillerne lever i Sydøstasien og Australien og opholder sig i ferskvandssøer og - sumpe og under tiden til havs.