Unikke billeder fra luften: Her bliver ubåden bjærget

Ifølge tidligere drabsefterforsker Kurt Kragh er der en grund til, at ubåden skulle sænkes. Den er muligvis et gerningssted, der de næste timer vil blive finkæmmet i alle ender og kanter

Se et sammenklip af sagen her

Torsdag omkring klokken 19 sejlede den 30-årige svenske journalist Kim Wall sammen med opfinderen Peter Madsen ud fra Refshaleøen i ubåden 'Nautilus'.

Ubåden som de to sejlede fra Refshaleøen i sank fredag formiddag, og raket-madsen blev hurtigt efter sigtet for drab på den unge journalist, der har været sporløst forsvundet lige siden, hun vinkede 'på gensyn' til sin kæreste.

Peter Madsen er sigtet for uagtsomt at have dræbt den 30-årige svenske journalist Kim Wall. Foto: Privat
Peter Madsen er sigtet for uagtsomt at have dræbt den 30-årige svenske journalist Kim Wall. Foto: Privat
 

112 - 12. aug. 2017 - kl. 16:51 Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab

Den 47-årige opfinder blev lørdag eftermiddag varetægtsfængslet indtil 5. september for uagtsomt manddrab, men sigtet for manddrab på den svenske kvinde. Dommeren baserede afgørelsen på grundlag af opfinderens forklaring i retten, som blev sagt for lukkede døre, uden pressens tilstedeværelse.

Peter Madsen nægter sig skyldig i sigtelsen.

Peter Madsen har selv bygget ubåden, som blev søsat i 2008. Den svenske journalist var ombord på Nautilus for at skrive en reportage om den unikke båd. Foto: Niels Hougaard/Polfoto
Peter Madsen har selv bygget ubåden, som blev søsat i 2008. Den svenske journalist var ombord på Nautilus for at skrive en reportage om den unikke båd. Foto: Niels Hougaard/Polfoto
 

Politiet mener, at den svenske kvinde er blevet dræbt og måske ligger om bord på ubåden, som de efter mere end 12 timers arbejde endnu ikke har haft mulighed for at kigge ind i. Dykkere blev tidligere på dagen sendt ned til ubåden, men det var ikke muligt for dem at komme ind, fordi båden lå for usikkert.

Specifik viden
Siden lørdag morgen har et hold derfor arbejdet hårdt på bjærgningen af ubåden, der har ligget på syv meters dybde.

Se også: Politiet: Vi har endnu ikke kigget inde i ubåden

Med en drabssigtet mand, men intet lig mener tidligere drabsefterforsker ved rejseholdet, Kurt Kragh, at politiet må vide mere end, hvad de har givet udtryk for.

– Politiet må ligge inde med en specifik viden, siden de har sigtet ubådsejeren for drab, siger den erfarne efterforsker til Ekstra Blader og fortsætter.

– Måske er ubåden et gerningssted. Den vil i hvert fald blive finkæmmet i alle ender og kanter. Der må have været en årsag til, at den skulle sænkes, siger han.

Her bliver ubåden bjærget. Foto: Newcopter.dk
Her bliver ubåden bjærget. Foto: Newcopter.dk

I de kommende timer vil arbejdet da også fortsætte med ubåden for at undersøge det formodede gerningstidspunkt og sikre spor. Når ubåden omkring klokken 22.00 lørdag aften kommer på land vil den ifølge Københavns Politi blive delvist tømt for vand. Her skal der samtidigt sikret spor, så det forventes at tage flere timer.

Den svenske journalist, der er forsvundet i forbindelse med ubåden Nautilus' forlis, er Kim Isabel Ferika Wall. Peter Madsen er sigtet for drab og nægter sig skyldig. Foto: Ritzau Krimi Derfor mistænkes ubådsejer for drab

Det lader til, at ubåden i øjeblikket er politiets guldkort, i kampen om at opklare mysteriet om den 30-årige forsvundne Kim Wall.

– Hvis ubådens indre er intakt, vil der sandsynligvis være spor efter en eventuel forbrydelse. Hvis den først skal tømmes for saltvand, skal man skynde sig, inden vandet ødelægger eksempelvis biologiske spor, siger Kurt Kragh.

Der mener, at politiet er i et kapløb med tiden.

Det var Kim Walls kæreste, der klokken 02.30 i nat meldte sin kæreste savnet til politiet.

Seneste
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen