Uro på Nørrebro: Politiet angrebet med molotov-cocktails

På årsdagen for rydningen af Ungdomshuset er der opstået uroligheder mellem aktivister og politi ved Jagtvej 69 - en anholdt

Se video fra urolighederne (TV: Ekstra Bladet)

Opdatering kl. 22.18: Politiet fik opløst demonstrationen omkring klokken 21, og alt ånder igen fred og ro på Jagtvej på Nørrebro. En mand blev anholdt, resten forlod stedet uden større protester.

--- --- ---

Politiet i København er søndag aften blevet angrebet med molotov-cocktails på Nørrebro. Det fortæller Ekstra Bladets reporter på stedet.

- Der var en større forsamling af mennesker ved Jagtvej 69 (adressen, der tidligere lagde grund til Ungdomgshuset, red.), og jeg har set to molotov-cocktails blive kastet mod politiets vogne, fortæller han.

Der er ligeledes blevet affyret et nødblus, ligesom der er blevet kastet flere kanonslag mod de kampklædte betjente.

 

Årsdag for rydning af Ungdomshuset
Gruppen af omkring 80-100 mennesker var samlet på Jagtvej i anledning af årsdagen for rydningen af Ungdomshuset. Det skete 1. marts 2007 - altså for otte år siden i dag.

Gruppen har - ganske lovligt og ledsaget af betjente - gået turen fra Blågårds Plads til Jagtvej, men pludselig udviklede det sig.

Københavns Politi bekræfter, at der er en aktion i gang Nørrebro, og at en person på nuværende tidspunkt er blevet anholdt for at have kastet molotovcocktails mod politiet.

Politiet er talstærkt til stede på Nørrebro. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet er talstærkt til stede på Nørrebro. (Foto: Kenneth Meyer)
 

Ingen tilskadekomne
- De går stille og roligt, men da de når til Jagtvej udvikler det sig voldsomt, og der bliver kastet kanonslag og det, der er værre. Gruppen er efterfølgende bedt om at opløse sig, fortæller James Keiwe, der er presseansvarlig hos Københavns Politi.

- Vi har ikke fået meldinger om tilskadekomne - hverken hos politiet eller demonstranterne, tilføjer han.

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet, er Jagtvej afspærret og mørkelagt, ligesom der er heftig politiaktivitet i området. I begge ender af vejen står der politibetjente med gasmasker, mens mange af de autonome - heraf nogle maskerede - står i en gruppe i midten.

Kort før klokken 20 var der cirka 40 af demonstranterne tilbage ved Jagtvej 69.

Politiet var mødt talstærkt op (Video: Ekstra Bladet)

1 af 3 Romerlys på Nørrebro. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 3 Politiet er talstærkt til stede på Nørrebro. (Foto: Ekstra Bladet)
3 af 3 Politiet er talstærkt til stede på Nørrebro. (Foto: Kenneth Meyer)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere