USA: Betjent dræbt på grund af ulovlig parkering

En 33-årig betjent har mistet livet efter han ville undersøge en mindre trafikforseelse

(Video: AP)

USA har i den seneste tid ofte været i centrum for opsigtsvækkende historier om betjente, der er lidt for glade for at bruge aftrækkeren på deres tjenestepistoler, men det nyeste skuddrama efter en banal forseelse, hvor en betjent var involveret, er med omvendt fortegn.

Her var den 33-årige betjent Sean Bolton lørdag aften blevet opmærksom på en bil, der holdt ulovligt parkeret i byen Memphis i Tennessee, skriver nyhedsbureauet AP.

Bolton rettede i første omgang bilens projektørlys på bilen, hvorefter han gik hen for at tage kontakt til de to mænd i bilen. Inden han nåede hen til førersædet, kom manden fra passagersædet ud for at konfrontere betjenten, og de endte i tumult.

Til sidst endte manden fra bilen med at tage en pistol frem og skyde Sean Bolton adskillige gange. Han døde senere af sine kvæstelser på hospitalet.

Både føreren af bilen og passageren stak efterfølgende af fra stedet til fods, mens en forbipasserende kontaktede politiet via politiradioen i Boltons patruljevogn.

Menneskejagt i gang
Føreren af gerningsmandens bil meldte sig søndag til politiet, men han er siden blevet løsladt igen. Efterfølgende har politiet efterlyst den 29-årige Tremaine Wilbourn, som formodes at stå bag drabet.

En sand menneskejagt er undervejs i Tennessee efter den formodede drabsmand Tremaine Wilbourn. (Foto: AP)
En sand menneskejagt er undervejs i Tennessee efter den formodede drabsmand Tremaine Wilbourn. (Foto: AP)
 

Politiet formoder, at Bolton fik stoppet en igangværende narkohandel, idet der blev fundet 1,7 gram marihuana i bilen. Fundet af de ulovlige stoffer ville formentlig have resulteret i en mindre bøde til Wilbourn, som dog altså kan se frem til en langt grovere sigtelse i stedet.

- Han er en kujon. Han nedskød og myrdede en politibetjent for mindre end to gram marihuana. Han ødelagde bogstaveligt talt en familie, lyder det fra politidirektøren for politiet i Memphis, Toney Armstrong, på en pressekonference.

Politidirektør Toney Armstrong og borgmester Mayer A.C. Wharton var tydeligt påvirkede ved en pressekonference efter drabet. (Foto: AP)
Politidirektør Toney Armstrong og borgmester Mayer A.C. Wharton var tydeligt påvirkede ved en pressekonference efter drabet. (Foto: AP)
 

Politiet er nu i gang med en sand menneskejagt efter den 29-årige Wilbourn, som betragtes som værende bevæbnet og særdeles farlig.

Kriminelle har intet kodeks
Sean Bolton er den tredje betjent, der er blevet dræbt i Memphis i løbet af de seneste fire år. Byens borgmester, A.C. Wharton Jr. har derfor bedt befolkningen om at bede for de efterladte og for byen, og han udtrykker bekymring for den lette adgang, kriminelle har til våben i byen.

- Mænd og kvinder i blåt har særlige regler for magtanvendelse, som de skal tage hensyn til, men på ethvert givent minut i løbet af en dag, har de at gøre med folk, der ikke har nogen regler for magtanvendelse, siger borgmesteren.

Den 33-årige Sean Bolton var tidligere marinesoldat, som havde været udsendt til Irak. Han blev ansat i politiet i 2010.

1 af 2 Betjente samlede sig uden for det lokale hospital efter den brutale nedskydning. (Foto: AP)
2 af 2 33-årige Sean Davis blev dræbt, da han var ved at undersøge en mindre forseelse. (Foto: AP)