USA: Ikke voldtægt at have oralsex med bevidstløs og forgiftet 16-årig

En opsigtsvækkende dom i Oklahoma har fuldstændigt forbløffet de lokale anklagere

Selvom pigen var bevidstløs, var det altså ikke voldtægt (Modelfoto: Colourbox)
Selvom pigen var bevidstløs, var det altså ikke voldtægt (Modelfoto: Colourbox)

Det er ikke voldtægt, at en mand fik udløsning i en ung kvindes mund og på hendes ben, selvom hun var bevidstløs og forgiftet af alkohol.

Sådan lyder den opsigtsvækkende dom i en retssag fra Oklahoma, USA, hvor anklagerne er dybt forundrede over rettens afgørelse. Det skriver Oklahoma Watch.

En blot 16-årig pige havde været til en fest sammen med nogle venner, hvor hun blev så fuld af vodka, at hun fik en alkoholforgiftning. Hun havde også røget marijuana.

'Kunne ikke gå'
En 17-årig dreng tilbød at give hende et lift hjem, og pigen var så dårlig ifølge flere vidner, at hun ikke kunne gå og måtte bæres ud i hans bil. Et andet vidne fra bilen fortæller videre, at pigen 'røg ind og ud af bevidsthed'.

Den 17-årige kørte senere pigen hjem til sin bedstemor, hvorfra hun blev kørt til hospitalet. Her blev hendes promille målt til 3,21, og hun vågnede først, da lægerne foretog en undersøgelse af, om der havde foregået et seksuelt overgreb.

Den unge mands DNA blev fundet bag på hendes ene ben og rundt omkring hendes mund. Han forklarede, at pigen selv gik med til at give ham oralsex, og at det endda var hendes idé. Pigen selv sagde, at hun slet ikke kunne huske noget efter at have forladt festen.

'Loven gælder ikke når offeret er bevidstløst'
Den 17-årige blev sigtet for at have tvunget sig til oralsex med pigen, men retten mente ikke, at loven gjaldt, når offeret var bevidstløst eller forgiftet af alkohol. Derfor blev den tiltalte frifundet.

'Tvungen oralsex kan ikke forekomme, når et offer er så beruset, at vedkommende er fuldstændig bevidstløs på tidspunktet for den seksuelle handling,' lyder den opsigtsvækkende måde, som loven om 'tvungen oral- og analsex' er formuleret på ifølge avisen.

Anklager Benjamin Fu forklarer til The Guardian, at afgørelsen gjorde ham fuldstændig målløs.

- Hele meningen med loven om tvungen oralsex, at bruge magt, indbefatter at udnytte et offer, som var for beruset til at samtykke. Jeg tror ikke, at nogen indtil den dag troede på, at retstilstanden var, at denne form for adfærd var tvetydig, endnu mindre at den var lovlig, siger han til avisen.

For beruset til at samtykke
Forsvarer Shannon McMurray forklarer tingene på en lidt anden måde.

- Der var absolut intet bevis på tvang eller at han gjorde noget for at få denne her pige til at give ham oralsex, andet end at hun var for beruset til at samtykke, siger Shannon McMurray til Oklahoma Watch.

Sagen fra Oklahoma trækker tråde til en lignende dansk sag, hvor retten dog ikke fandt det bevist, at den unge kvinde var bevidstløs. Derfor blev de unge drenge frifundet for voldtægt.