USA offentliggør video: Her fjerner Iran mine fra tankskib

Den amerikanske flåde har offentliggjort en video, der angiveligt viser iranske styrker fjerne en ikke-detoneret sprængladning fra et tankskib

Videoen viser angiveligt iranske styrker fjerne en ikke-eksploderet missil-lignende genstand fra tankskibet. Video: AP

Den amerikanske flåde lægger ikke skjul på, at USA er overbevist om, at det er Iran, der står bag angrebene på to tankskibe i Omanbugten torsdag.

Flåden har nemlig lagt en video på Twitter, der ifølge The Guardian angiveligt viser en iransk båd helt tæt på et af tankskibene, mens nogen fjerner en mine fra tankskibet Kokuka Courageous, der er et af de skibe, er torsdag blev angrebet i Omanbugten.

Det er uvist, om de iranske skulle fjerne minen for at fjerne beviser, eller hvad årsagen præcist er.

To tankere er blevet evakueret, efter der angiveligt er blevet angrebet ud for Omans kyst. Foto: HO/Ritzau Scanpix 112 Norsk tankskib ramt af torpedo

Torsdag aften dansk tid var USA klar til at give et land skylden.

- Det er den amerikanske regerings vurdering, at det var Den Islamiske Republik Iran, der stod bag angrebet, siger Mike Pompeo, der er udenrigsminister i USA.

To tankere er blevet evakueret, efter der angiveligt er blevet angrebet ud for Omans kyst. Foto: HO/Ritzau Scanpix Politik USA med voldsomme anklager: Iran står bag

Beskyldninger, som Iran blankt har afvist.

- Iran afviser kategorisk USA's uberettigede beskyldning om hændelserne vedrørende tankskibene 13. juni og fordømmer det på hårdest mulig måde, lyder det fra iransk side.

Angrebet i Omanbugten skabte eksplosioner om bord på skibene og tvang besætningen til at forlade skibene. Foto: AFP Politik Afviser anklager om skibsangreb

Artiklen fortsætter under billedet ...

Omanbugten har dannet ramme om flere angivelige angreb den sidste måned. Foto: Ritzau Scanpix
Omanbugten har dannet ramme om flere angivelige angreb den sidste måned. Foto: Ritzau Scanpix

To skibe angrebet
Torsdag blev to skibe evakueret i Omanbugten, fordi de var blevet udsat for torpedo-lignende angreb. Det ene skib var et norsk tankskib ved navn Front Altair, mens det andet var indregistreret i Panama og bærer nanvet Kokuka Courageous.

Besætningen ombord på begge skibe blev hurtigt evakueret, og der var kun et besætningsmedlem, der kom lettere til skade.

Det angivelige angreb kommer blot en måned efter et lignende angreb i samme område, som USA også har givet Iran skylden for.

Krig & katastrofer Analytiker om angreb på skibe: Kan være led i Yemen-uro