Usædvanlig redning: Kvinde i nød på toppen af Lillebæltsbroen

En kvinde fik et ildebefindende under 'bridgewalking'

Turen over Lillebæltsbroen foregår øverst på de store stålfag, som er i 60 meters højde over havet. (Foto: Peter Petersen)
Turen over Lillebæltsbroen foregår øverst på de store stålfag, som er i 60 meters højde over havet. (Foto: Peter Petersen)

Ved du noget? Har du billeder? Tip os på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm.- takst)

Middelfart Brandvæsen var lørdag kaldt ud til en usædvanlig redningsindsats på den gamle Lillebæltsbro lørdag kort efter klokken 17.

Her var en kvinde blevet dårlig under klatring på broen, oplyste vagtchef ved Fyns Politi, Mie Brøchner, til Ekstra Bladet.

- Der er et arrangement med bridgewalking på stedet, og en kvinde har fået et ildebefindende, mens hun er oppe på nogle af jerndragerne på broen, sagde Mie Brøchner.

Vagtchefen kunne på det tidspunkt ikke sige særlig meget om kvindens tilstand.

- Ud over at hun er så dårlig, at hun ikke selv kan komme ned, siger Mie Brøchner.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var en gruppe mennesker i dag med selskabet 'Bridgewalking Lillebælt - udsigt til noget særligt' oppe i højderne over Lillebæltsbroen. På selskabets hjemmeside fremgår det, at turen over broen foregår i 60 meters højde over havet og 20 meter over jernbane og vej.

Fyns Politi blev bedt om at stå klar i tilfælde af, at det blev nødvendigt at spærre Lillebæltsbroen af under redningsindsatsen. Men det blev ikke nødvendigt.

Indsatslederen hos Middelfart Brandvæsen ønskede ud på aftenen ikke at bidrage med yderligere oplysninger om hverken redningsindsats eller om kvindens tilstand i øvrigt.

Turen over broen tager cirka to timer inklusiv sikkerhedsinstruktion og omklædning.