Usædvanligt syn midt på torvet: Nøgen mand satte sig på bænk

43-årig mand sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen

En 43-årig mand fra Bedsted blev lørdag eftermiddag sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, efter at politiet lørdag klokken 14.32 reagerede på en anmeldelse og fandt manden splitterravende nøgen på torvet i byen.

Det fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt, til Ekstra Bladet.

Forinden havde en borger kontaktet politiet og fortalt, at der sad en mand på en bænk på torvet, som slet ikke havde noget tøj på.

- Det viste sig også at være rigtigt, siger Erik Lindholdt til Ekstra Bladet.

Der var imidlertid ingen, som over for politiet havde givet udtryk for, at den 43-åriges noget usædvanlige mundering virkede krænkende eller anstødelig. Så politiet kunne ikke - som der ellers normalt er tale om - sigte manden for at krænke blufærdigheden hos nogen.

- Ingen fremstår som forurettet. I stedet blev han derfor sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, siger vagtchefen.

Politiet forblev på stedet, indtil manden havde fundet noget tøj på, som han iførte sig. Manden står til en mindre bøde.

Ifølge vagtchefen var vejret i Bedsted lørdag eftermiddag ellers ikke til udpræget nøgenhed nogen steder. Der var både lidt skyet, og temperaturen var heller ikke skyhøj.

- Men manden mente altså, at han skulle sidde og hygge sig dér alligevel, siger Erik Lindholdt.