Våben klar til bandekrig: Tre er skyldige, seks er frifundet

Politiet fandt to 'pulje-våben' og anholdt ni LTF-medlemmer. Seks er frifundet for våben-besiddelsen

Det var i dette grønne område i Rovsingsgade, at de ni LTF´ere blev anholdt og to våben fundet. Foto: Kenneth Meyer
Det var i dette grønne område i Rovsingsgade, at de ni LTF´ere blev anholdt og to våben fundet. Foto: Kenneth Meyer

Mens den 27-årige LTF´er Billal Nabil Hasan blev idømt 20 års fængsel i Københavns Byret for drabsforsøg på tilfældige mennesker på Nørrebro, blev seks af hans bande-venner kort efter frifundet ved et andet nævningeting i Københavns Byret.

Her var i alt ni medlemmer af banden Loyal To Familia tiltalt for besiddelse af en maskinpistol med tre magasiner med skarpe skud og en skarpladt pistol.

Den historiske dom på 20 års fængsel faldt tidligere i dag. Få dommen forklaret her

Politiet mener, at der var tale om 'puljevåben', som LTF-banden havde fælles rådighed over under konflikten med Brothas-grupperingen i Mjølnerparken.

Men kun tre af de ni tiltalte blev i dag kendt skyldige i tiltalen. De seks øvrige, der havde siddet varetægtsfængslet siden august, blev løsladt. En af dem blev dog straks sat ind til afsoning af en anden dom.

Det var i dette grønne område i Rovsingsgade, at de ni LTF´ere blev anholdt og to våben fundet. Foto: Kenneth Meyer 112 Kræver hårde straffe til ni bandefolk: 'Puljevåben' lå klar til nyt skyderi

Straffen over de tre skyldige falder på mandag. Byretten lagde til grund, at de skal dømmes efter 'bandeparagraffen' 81 a - sådan at straffen skal fordobles, ligesom det var tilfældet i dag med LTF´eren Billal Nabil Hasan.

Risikerer hårde straffe
De tre skyldige LTF´ere, to 25-årige og en 27-årig, risikerer derfor nu omkring otte års fængsel for våben-besiddelsen.

Det var et tip til politiet, som førte til anholdelsen af de ni LTF´ere den 17. august. De blev truffet på et grønt område i Rovsingsgade, hvor politiet fandt en Scorpion maskinpistol og tre magasiner med skarpe skud og en Browning Brevete pistol, der også var skarpladt.

De tiltalte LTF´ere nægtede - bortset fra den 27-årige tiltalte - kendskab til de to våben. Den 27-årige erkendte, at han cyklede rundt med de to våben, men at de ikke havde noget med LTF at gøre.

Ifølge anklageskriftet var LTF´erne først samlet i området omkring Bolsjefabrikken og Klub 18 i Ragnhildsgade på ydre Østerbro, hvor de to 'puljevåben' lå i en Peugeot.

Herefter cyklede en af de tiltale, en 26-årig, med de to våben til det grønne område ved Rovsingsgade 11, hvor våbnene blev gemt og lå klar til brug under konflikten med Brothas.

De ni LTF´ere var tiltalt for at have haft 'rådighed over, transporteret, overdraget og været i besiddelse af to skarpladte puljevåben, der kunne anvendes til skyderier i den verserende konflikt'.

Kun den ene af de ni tiltalte har altså erkendt, at han var i besiddelse af de to våben.

En Scorpion maskinpistol som denne var det ene af de to våben, som tre LTF´ere nu er kendt skyldige i at have besiddet, mens seks blev frifundet.
En Scorpion maskinpistol som denne var det ene af de to våben, som tre LTF´ere nu er kendt skyldige i at have besiddet, mens seks blev frifundet.