Vådeskud i synagoge: Politimand såret

En politimand er ramt af vådeskud i den jødiske synagoge i København, bekræfter politiet

Video: Massivt politiopbud foran synagogen. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En politimand er blevet ramt af et vådeskud inde i vagtstuen i den jødiske synagoge på Krystalgade i København.

Politiet fortæller til Ekstra Bladet, at den pågældende politimand er udenfor livsfare.

- Det er korrekt, at der er en politimand, som er blevet såret foran synagogen. Han er ikke i livsfare, men lige nu kan jeg ikke komme med yderligere informationer, siger kommunikationschef ved Københavns Politi Tasja Parize.

Hun fortæller videre, at politimanden er ramt i armen.

- Det er en af forsvarets folk, der er kommet til at affyre et skud. Politimanden er ramt i armen, men det er ikke kritisk. Han er kørt på Rigshospitalet.

Vidner fortæller til Ekstra Bladets reporter på stedet, at der kort efter skudepisoden vrimlede politifolk til stedet.

- Der kom 15-20 betjente ekstra til stedet. De bad folk i området om ikke at bevæge sig ud. Vi har været lukket inde i tre kvarter, indtil vi fik lov at forlade vores adresse. De betjente, der bevogter synagogen nu, er ikke de samme, som plejer at stå der. De er tungere bevæbnet.

- Politiet har tydeligt oprustet omkring synagogen, fortæller kilden, der ikke ønsker at stå frem med navn, men vis identitet er Ekstra Bladet bekendt.

Ifølge Ekstra Bladets udsendte på stedet skulle der angiveligt være mange mennesker samlet til en fejring i synagogen lørdag aften.

- Det ser ud til, at der på trods af vådeskudet tidligere på aftenen, er fest inde i synagogen. Festen virker udefra ikke til at være påvirket - i hvert fald fortsætter sammenkomsten. Fra gaden kan man høre, at der bliver klappet og hujet videre, fortæller Ekstra Bladets reporter på stedet.

Betjente har siden september haft selskab af soldater i bevogtningen af synagogen.

De udstationerede soldater er til enhver tid underordnet et medlem af politiet, oplyste rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg ved indsættelsen af soldaterne.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Opdateres...

1 af 5 Foto: Kenneth Meyer
2 af 5 Foto: Kenneth Meyer
3 af 5 Foto: Kenneth Meyer
4 af 5 Foto: Kenneth Meyer
5 af 5 En person fra forsvaret har ved et uheld ramt en politimand med et vådeskud inde i synagogen på Krystalgade i København. Foto: Kenneth Meyer