Vækket på hospitalet af mor: - Du er blevet skudt

Patrick Aulum-Pedersen mærket for livet efter skyderiet: Han har ar på krop og sjæl

Her møder Patrick Aulum-Pedersen to af de tre betjente, der reddede ham efter skyderiet. (VIDEO: LOKALAVISEN.DK)

Retten i Lyngby, Ekstra Bladet

Daglige smerter i maven, ar på krop og sjæl og hagl, der stadig sidder i kroppen og er ved at arbejde sig selv ud gennem huden.

Sådan har Patrick Aulum-Pedersen det i dag efter skuddramaet den 6. december sidste år i Birkerød, hvor den berusede elektriker-lærling blev forvekslet med en hjemmerøver og skudt af en 67-årig husejer, der tidligere havde været udsat for hjemmerøveri.

Det har Patrick Aulum-Pedersen netop forklaret i Lyngby Ret. Men selve skudepisoden husker han intet af.

Han husker, at han kom til julefrokost med sit firma på Hotel Comwell i Holte og han husker forretten, og at han fik øl og snaps. Derefter har han et black-out.

- Det næste jeg husker er, at jeg bliver vækket på hospitalet og min mor fortæller, at jeg er blevet skudt, forklarede han i retten.

Patrick Aulum-Pedersen var til julefrokost med sit firma Nordkystens El på Hotel Comwell i Holte og alle gæster havde fået et værelse til overnatning.

Flakkede rundt i Birkerød
Efter midnat blev han bedt om at forlade festen, hvilket han gjorde, fremgik det af anklager Kenn Jørgensens forelæggelse af sagen.

Men selvom han havde et værelse klar på hotellet, flakkede han rundt i Birkerød, hvor han kendte en kammerat fra folkeskolen, og klokken 01.20 fik politiet et alarmopkald fra et ægtepar, der bor på samme vej som den tiltalte 67-årige, men 20 husnumre fra ham.

Ægteparret fortæller, at en person står og buldrer på deres dør.

Politiet sender en patruljevogn, der er fremme klokken 01.45 og taler med parret. Få minutter efter kommer alarmopkaldet fra den 67-årige længere henne ad vejen, der fortæller, at han har skudt en hjemmerøver, der forsøgte at trænge ind i huset:

- Jeg har affyret mit haglgevær for at redde mit liv, siger den 67-årige til alarmcentralen.

I retten viste anklager Kenn Jørgensen fotos af Patrick Aulum-Pedersens sorte vindjakke og skjorte, hvor der var et stort hul fra haglskuddet.

Politiets teknikere har ud fra spredningen af haglene beregnet, at han blev skudt på 2,5 til 3,5 meters afstand. Patrick Aulum-Pedersen fik blandt andet læderet sin lever, hvor lægerne pillede et såkaldt haglbæger ud af leveren sammen med flere hagl.

112 - 5. okt. 2015 - kl. 10:06 Husejer troede, det var hjemmerøveri: - Jeg har skudt for at redde mit liv

Patrick Aulum-Pedersen blev opereret tre gange og han mistede sin læreplads, oplyste han i retten.

- Min krop er skamferet
- Min krop er skamferet. Før dyrkede jeg amerikansk fodbold og var målmand. Det kan jeg ikke mere. Jeg har problemer og smerter i maven stort set hver dag. Jeg har ar og hagl i kroppen og armen, der er på vej ud, fortalte Patrick Aulum-Pedersen i retten.

– Jeg er meget psykisk påvirket af det. Nu har jeg ingenting, siger han. Patrick Aulum-Pedersen skal nu starte med et intenst behandlingsforløb hos psykolog og fysioterapi for at få ham på fode igen.

Han er i arbejdsprøvning og et praktikforløb, hvor han jævnligt må udeblive, fordi hans krop siger fra, fortalte han i retten.

Den nu 27-årige mand kræver godt 62.000 kr. i erstatning fra den 67-årige husejer, der skød ham, men den tiltalte bestrider, at han er erstatningspligtig.

Patrick Aulum-Pedersen forklarede i retten, at han tidligere havde haft black-outs, når han drak alkohol, men aldrig et som varede hele aftenen og natten. Han kan ikke forklare, hvorfor han gik rundt i Birkerød, når han havde et værelse på Hotel Comwell til overnatning.

- Jeg blev engang sat af en taxa på vores vej lige ved naboen, men alligevel kunne jeg ikke finde vores hus og gik den modsatte vej, forklarede han i retten.

Der er nu pause i retssagen til klokken 13.

112 - 30. sep. 2015 - kl. 14:32 Svært bevæbnet husejer skød Patrick: Var det nødværge eller drabsforsøg?

1 af 2 En 67-årig fik et flash-back fra et hjemmerøveri, da han skød den 26-årige gennem døren, som på billedet er erstattet med en træplade. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Patrick Aulum-Pedersen var fuld efter et julefrokost med sit firma. Han gik forkert i sin brandert og blev skudt af en husejer, der frygtede et nyt hjemmerøveri. (Foto: Lokalavisen.dk)