Væltet anhænger blokerer for vej

Vil skabe problemer på Møn i mange timer

Video: Per Rasmussen

Opdateret klokken 12.34: Der er åbnet for trafik igen

En væltet lastbilanhænger vil skabe problemer for trafikken på Kostervej vest for Stege på Møn til langt op af formiddagen.

Det oplyste vagtchef Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet tidlig mandag morgen.

Lastbilen, der er lastet med store mængder forarbejdet sukker, forulykkede omkring klokken 1.30 mandag morgen.

- Chaufføren forsøgte at undvige et dyr på vejen. Lastbilen kom derved i slinger, hvorefter anhængeren vælter. Selve lastbilen er dog ikke væltet. Den er røget ud i rabatten, sagde vagtchefen.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Chaufføren er ikke kommet noget til ved uheldet, selv om han ifølge politiet er noget chokeret efter hændelsen.

- Bjærgningsarbejdet kommer til at tage lang tid. Først skal sukkeret suges ud og køres bort, og så skal anhængeren rejses op. Der er etableret omkørsel på stedet, som er helt umuligt at passere, oplyser vagtchefen.

Omkring klokken 8.30 kan Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi oplyse, at de forventer at have ryddet op mellem klokken 10 og 12 mandag formiddag.

- Det er alt efter, hvornår vi er færdige med at tømme den. Når den er tømt, skal den rejses op, og så skal vi vurdere, om den kan køre væk selv eller ej, siger Lars Denholt, vagthavende ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet omdirigerer fortsat trafikken, indtil lastbilen er kørt væk.

- Vi ved, det skaber problemer i morgentrafikken, men der er ikke meget andet, vi kan gøre. Vi håber, der er åbnet igen her til middag, siger Lars Denholt.