Vagn dømt for drab på Costa del Sol

En spansk domstol har fredag fundet en 54-årig mand fra Kastrup skyldig i manddrab. Det oplyser ansat ved Tribunal Superior de Justicia de Andalucía til Ekstra Bladet

54-årige Vagn Darmer er blevet idømt 15 års fængsel i Spanien. Foto: Anthon Unger
54-årige Vagn Darmer er blevet idømt 15 års fængsel i Spanien. Foto: Anthon Unger

En spansk domstol har fredag fundet en 54-årig mand fra Kastrup skyldig i manddrab.

Det oplyser ansat ved Tribunal Superior de Justicia de Andalucía til Ekstra Bladet.

Vagn Darmer dræbte sin samlever Anne Christine Frederiksen Muckus under en kæresteweekend på Costa del Sol i juni 2015.

Den nu drabsdømte er idømt 15 års fængsel oplyser domstolskontoret videre.

Dommen over danskeren falder næsten tre år efter, at kvinden, som af venner og familie altid er blevet kaldt Stine, blev fundet død og nøgen på hotelværelse 524 på det firestjernede BQ Andalucia Beach Hotel i Torre del Mar øst for Málaga.

Se også: Sigtet for kærestedrab: Her skal dansker spærres inde

Danskeren var tiltalt for at have dræbt den 40-årlige kvinde med ledningen til en mobiloplader efter en bytur. Stine lagde sig ifølge anklageskriftet til at sove, efter at hun havde dyrket sex med Vagn Darmer, som derefter lagde ledningen om hendes hals.

Om morgenen henvendte Vagn Darmer sig ifølge anklageskriftet i hotellobbyen og fortalte hoteldirektøren, at hans kæreste var bevidstløs og ikke trak vejret.

En politibil på vej ind til retsbygningen i Malaga, hvor en 51-årig dansk mand i går blev fremstillet for en dommer sigtet for drab. (Foto: Anthon Unger) 112 - 24. jun. 2015 - kl. 11:45 Dansker-drab: Var i byen med ven, før Anne døde

Han forklarede, at han ikke kunne huske, hvad der var sket, fordi han var fuld.

Vagn Darmer har siden anholdelsen 21. juni 2015 siddet varetægtsfængslet i det centrale arresthus i Alhaurin de la Torre uden for Malaga.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Vagn Darmer tidligere været i dansk politis søgelys, blandt andet i forbindelse med narkohandel og kørsel i narkopåvirket tilstand.

Anklagemyndigheden havde krævet danskeren straffet med 15 års fængsel.