Vagt i Pusher Street smed skarpladt pistol under razzia

En vagt i Pusher Street havde til opgave at alarmere sine hash-sælgende kolleger. Det nåede han ikke

(Polfoto)
(Polfoto)

Under en aktion mod den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania blev Københavns Politi natten til torsdag endnu engang mindet om, at det er hårdkogte kriminelle, der opererer i området.

Således kunne betjentene ikke blot konfiskere de sædvanlige bunker hash, joints og andre euforiserende stoffer. En af mændene bar også på en skarpladt pistol, som han smed fra sig, da politiet slog til.

- Pistolen var skarpladt og af kaliber 22. Den anholdtes rolle var at agere vagt og alarmere de andre hashhandlere, hvis han fik øje på politiet. Det lykkedes så ikke så godt i dette tilfælde, konstaterer politiet i en pressemeddelelse.

Vicepolitiinspektør Dannie Rise uddyber:

- Det er heldigvis ikke hverdagskost, men det er naturligvis bekymrende, at en af vagterne i Pusher Street er bevæbnet med en skarpladt pistol, siger han.

I alt blev tre personer anholdt i forbindelse med aktionen, men det lykkedes den ene at slå sig fri og slippe væk.

- Han er nu efterlyst af politiet, som er bekendt med hans identitet, idet han tidligere er blevet truffet i forbindelse med hashsalget i Pusher Street, oplyser politiet.

De to andre på henholdsvis 24 og 29 år blev torsdag fremstillet i et grundlovsforhør. Begge blev varetægtsfængslet i tre uger.

I hashboden blev beslaglagt 164,8 gram hash, 212,9 gram skunk, 29 gram hashmix, 38 joints og et mindre kontantbeløb.