Vagt overmander pistolmand på diskotek

- Han handlede impulsivt, og vi var alle meget chokerede efterfølgende. Det er ikke normalt, at der sker den slags ting her, siger en medarbejder fra diskoteket i Stenløse

Ingen kom til skade, da der natten til tirsdag blev skudt mod et diskotek i Stenløse.
Ingen kom til skade, da der natten til tirsdag blev skudt mod et diskotek i Stenløse.

Ingen kom til skade, da en 48-årig mand nytårsnat affyrede flere skud mod Diskotek X i Stenløse.

Det lykkedes en dørmand at overmande den bevæbnede mand og få vristet pistolen fra ham, efter adskillige skud var sendt afsted mod diskotekets facade.

- Manden var blevet smidt ud, og det hidsede han sig op over. Han var meget fuld truede en dørmand og anklagede ham for at have taget hans pung. Manden forlader stedet men kommer tilbage en halv times tid senere. Pludselig begynder han at skyde op i luften, fortæller en medarbejder fra diskoteket til Ekstra Bladet. Han ønsker at være anonym, men Ekstra Bladet kender hans fulde navn.

112 Mand affyrer flere skud mod dørmand på diskotek i Stenløse

Personalet på Diskotek X frygtede, at manden vil fortsætte skyderiet inde på selve diskoteket.

- En af vores vagter traf en impulsiv beslutning og gik manden i møde med armene over hovedet. Da han et øjeblik kort kigger væk, overmander vagten ham og får vristet pistolen fra ham. Det hele gik meget stærkt, siger medarbejderen og understreget, at den pågældende vagt ikke føler sig specielt helte-agtig.

- Han handlede impulsivt og vi var alle meget chokerede efterfølgende. Det er ikke normalt, at der sker den slags ting her, siger han.

Medarbejderen fortæller desuden, at overvågningsbilleder af episoden viser, at den 48-årige havde sin pung i lommen.

- Ja, det er det mest åndssvage af det hele, siger medarbejderen.

For fuld til afhøring
Nordsjællands Politi bekræfter episoden. Vagtchef ved Nordsjællands Politi Henrik Alstrup fortalte tirsdag morgen, at de klokken 2.47 modtog anmeldelsen om skyderi ved diskoteket.

- Vi har anholdt gerningsmanden. Han er ved at blive undersøgt ved retsmedicinsk institut, så vi kan få sikret sporene, sagde Henrik Alstrup.

Pistolen, der blev brugt under skyderiet, er sikret af politiet og er ved at blive undersøgt.

- Der er med sikkerhed blevet affyret flere skud. Det kan vi se på facaden, og det har vi fået at vide af flere vidner. Men hvor mange skud, der er tale om, kan vi ikke sige endnu, sagde han.

Tirsdag middag fortæller politiet i Nordsjælland, at anholdte nu er i detentionen og sover. Han fremstilles i grundlovsforhør klokken 13.30.

- Han har været kraftigt beruset, så han skal sove den ud, inden vi kan afhøre ham. Formentlig bliver det først efter fremstillingen, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Dyre Sønnicksen.

Diskotek X har lagt deres version af sagen ud på Facebook. Læs den her: