Vanvidsbilist: Jeg kan ikke huske sammenstødet

26-årig mand afviser, at han kørte over for rødt, da den 13-årige Natasha blev dræbt sidste år

Det var her i vejkrydset mellem Hunderupvej og Hunderupgade i Odense, at den 24-årige med omkring 100 km/t kørte ind i en bil, hvor en 40-årige kvinde, hendes 14 datter og 13-årige niece befandt sig.

Den 26-årige MJ har i dag i retten i Odense nægtet uagtsomt manddrab i sagen om den tragiske trafikulykke, som 11. juni sidste år kostede den 13-årige Natasha Torres Esquivel livet i krydset Hunderupgade/Hunderupvej i Odense.

Natasha var passager i den bil, som med høj fart blev påkørt af den 26-årige MJ, som i dag sidder på anklagebænken ved retten i Odense.

Se mere video på localeyes.dk

Han er en overvægtig mand med sløve øjne og kortklippet hår. Han er iført løse blå bukser, hvid t-shirt og en hvid og turkis hættetrøje.

Under retssagen drikker han en Red Bull.

Den 26-årige mand er tiltalt for uagtsomt manddrab, efter han ifølge flere vidner med en promille på 1,07 og påvirket af både amfetamin og metamfitamin drønede overfor rødt med omkring 100 km/t og bragede ind i den røde Peugeot.

- Jeg kan ikke huske, hvor meget jeg havde drukket, men promillen passer nok meget godt, fortæller den tiltalte, som også afviser at have kørt 100 km/t.

- Den sidste hastighed jeg kan huske at have set på speedometeret er 75 km/t.

En forklaring som bestrides af en bilinspektør, som har udregnet hastigheden til at være mellem 100 og 110 km/t, da ulykken indtraf. Den tilladte hastighed på strækningen er 50 km/t.

Anklager Denise Bern Hansen vil gerne have den tiltalte til at gennemgå ulykken, men han forklarer i retten, at han kun kan huske, at han trak ud i anden vognbane for at foretage en overhaling.

- Det næste jeg kan huske er efter ulykken. Jeg spørger om min kammerat er ok, og da han siger ja, løber jeg over til den anden bil, fortæller den tiltalte.

Her bæres Natasha Torres ud af Fredens kirke. (Foto: Ole Frederiksen) 112 - 11. aug. 2015 - kl. 23:22 Anklage: Vanvidsbilist på sprut og narko dræbte 13-årige Natasha

En 13-årige pige er nu erklæret død (Foto: Ole Frederiksen) 112 - 12. jun. 2014 - kl. 14:05 13-årig er nu død efter trafikulykke

En 13-årig pige er hjernedød, efter en 24-årig mand kørte ind i den bil, hun var passager i. Foto: Yilmaz Polat/FYENS.DK 112 - 12. jun. 2014 - kl. 10:57 13-årig hjernedød: Nu afhøres vanvidsbilisten

Den 26-årige mand har erkendt, at han var fører i bilen, men han nægter uagtsomt manddrab, da han mener, at det var føreren i den røde Peugeot - Natashas moster, som kørte over for rødt.

Du siger, at du ikke kan huske noget, men kan du huske, om du kørte overfor rødt eller grønt, vil anklager Denise Bern Hansen.

- Jeg mener, at der var grønt, da jeg trak ud for at overhale, siger den tiltalte.

(Foto: Ole Frederiksen)
Pårørende mindes dræbte Natasha ved ulykkesstedet sidste sommer. (Foto: Ole Frederiksen)

Ved ulykken blev den 13-årige Natasha Torres Esquivel kvæstet så alvorligt, at hun 16 timer senere døde på Odense Universitetshospital uden at være kommet til bevidsthed.

- Jeg mener, at jeg bremsede, da jeg opdagede bilen, fortæller MJ.

Natashas tante og Natashas kusine blev også kvæstet i Peugeot'en.

En 17-årig mandlig passager i den tiltaltes varebil fik et brud på rygsøjlen i det voldsomme sammenstød, mens den 24-årige slap som den eneste fra ulykken uden skader.

Den tiltalte mand har siddet varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling i Middelfart i mere end et år.

Anklager Denise Bern Hansen vil under sagen gå efter, at han skal dømmes til anbringelse på en psykiatrisk afdeling med en længstetid på fem år.

Sagen kører som en domsmandssag med en dommer og to domsmænd.

 

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Natasha døde et lille døgn efter hun blev påkørt den 11. juni sidste år. (Foto: Ole Frederiksen)