Vanvidsbilist tiltalt for drab på ældre ægtepar: I dag falder dommen

Et ældre ægtepar på 85 og 89 var dræbt på stedet, da en 24-årig ifølge politiet hamrede over for rødt i et kryds på Vestsjælland

Ægteparret blev dræbt på stedet, da de svingede til venstre. Ifølge tiltalen kørte en vanvidsbilist over for rødt i krydset i høj fart. (Foto: Morten Sundgaard fra Skadestedsfotograf.dk)
Ægteparret blev dræbt på stedet, da de svingede til venstre. Ifølge tiltalen kørte en vanvidsbilist over for rødt i krydset i høj fart. (Foto: Morten Sundgaard fra Skadestedsfotograf.dk)

Retten i Holbæk (Ekstra Bladet): En 24-årig mand fra Amager kan i dag forvente at modtage dom i en sag, hvor han er tiltalt for uagtsomt manddrab.

Den 24-årige var i oktober sidste år involveret i en voldsom bilulykke i krydset mellem Amtsvejen og Skovvejen ved Jyderup på Vestsjælland. Her blev et ældre ægtepar på 85 og 89 år dræbt, da den 24-årige ifølge politiet kørte over for rødt med høj fart og ramte ægteparrets bil, der holdte i modkørende vognbane og var ved at udføre et venstresving.

112 Vidne om vanvids-bilist: - Han accelererede inden dødsulykke

Lignede eksplosion
Ægteparret var dræbt på stedet, og under sagens første retsmøde har flere vidner fortalt, at kollisionen var så voldsom, at flere troede, der var tale om en eksplosion.

- Jeg nåede kun at se en hvid skygge, inden det hele eksploderede, har et vidne forklaret om den hvide varevogn, som den 24-årige førte ved ulykken.

Sagens anklager har indkaldt ti vidner, hvor seks  af disse har været vidne til den 24-åriges vanvidskørsel op til og under den voldsomme ulykke.

Den 24-årige, som ikke var påvirket under kørslen, er blandt andet tiltalt for fire livsfarlige overhalinger på en 15 kilometers strækning inden dødsulykken, hvor den 24-årige mirakuløst overlevede, selv om han ikke var iført sikkerhedssele.

Samlet til bunke
Derudover har politiet tilsyneladende samlet til bunke og tilføjet fem andre forhold med overtrædelser af færdselsloven, som de mener den 24-årige har begået ved en række andre tilfælde.

Ægteparret blev dræbt på stedet, da de svingede til venstre. Ifølge tiltalen kørte en vanvidsbilist over for rødt i krydset i høj fart. (Foto: Morten Sundgaard fra Skadestedsfotograf.dk) 112 Tiltalt for dødskørsel: -Bilen var mast til halv størrelse

Herunder blandt andet at have fortsat over for rødt på Amagerbrogade og senere også ved Tagensvej i København, at have overhalet en politibil og til sidst at undlade at stoppe, da politiet gav tegn til at holde ind.

Ved dødsulykken i oktober sidste år fik den 24-årige  frataget sit kørekort. Alligevel blev han taget i en bil i Kastrup kun otte dage efter at det ældre ægtepar have mistet livet.

Nægter sig skyldig
Selv har den 24-årige forklaret, at han ikke kørte over for rødt.

- Det blev gult, da jeg var meget tæt på krydset og derfor kunne jeg ikke nå at stoppe, fortalte den 24-årige til Retten i Holbæk i mandags.

Ægteparret blev dræbt på stedet, da de svingede til venstre. Ifølge tiltalen kørte en vanvidsbilist over for rødt i krydset i høj fart. (Foto: Morten Sundgaard fra Skadestedsfotograf.dk) 112 Tiltale: Vanvidsbilist dræbte ægtepar

Om ægteparrets kørsel sagde han videre:

- Jeg regnede med at de ville holde tilbage, som de skulle.

Den 24-årige nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab og de to tilfælde af kørsel over for rødt i København. Han erkender dog at have kørt bil uden førerret efter dødsulykken .

Dommen forventes at falde over middag i dag.