Var i bygning hvor betondæk faldt ned over seks personer: Jeg løb ad helvede til

Seks personer, der er kommet til skade i voldsom ulykke, er under behandling

Lars Pedersen var til stede inde i bygningen, da betondækket knækkede. Vi beklager, at lyden skratter lidt (Foto: René Schütze / redigering: Mikkel Cramon)

Mandag middag skete der en alvorlig ulykke på havnen i Hirtshals, hvor adskillige mennesker kom til skade.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 12.39, hvorefter de rykkede ud til Sindalvej 7, hvor ulykken var sket.

- Der er sket en arbejdsulykke med flere tilskadekomne, lød det fra vagtchefen over for Ekstra Bladet umiddelbart efter.

Ifølge en senere pressemeddelelse er seks personer kommet til skade. Alle var ved bevidsthed, men to personer er kommet alvorligt til skade. Den ene blev fløjet med lægehelikopter til traumecentret på sygehuset i Aalborg; den anden blev kørt i ambulance med eskorte af to motorcykelbetjente.

Betondæk faldt ned
Ulykken er ifølge politiet sket, fordi et betondæk bestående af seks-syv betonelementer i et stort nybyggeri på Hirtshals havn pludselig faldt ned. Elementerne rev store huller i bygningens yderbeklædning.

Efter ulykken talte Ekstra Bladet jord- og betonarbejder Lars Pedersen, som sammen med sine kolleger stod på betondækket og var i færd med at støbe et gulv, da hele konstruktionen brød sammen.

- Det røg bare ned med et brag, fortæller Lars Pedersen til Ekstra Bladet.

Hør Lars Pedersen fortælle om den dramatiske ulykke øverst

Foto: Rene Schütze 112 Alvorlig arbejdsulykke på havn: Adskillige kvæstet

Udover ambulancer, brandbiler og politibiler blev der også sendt adskillige betjente på motorcykler til ulykkesstedet. Derudover ankom en helikopter til stedet kort før 13.30.

Ulykken skete i forbindelse med opførelse af en kæmpemæssig fabrik til forarbejdning af laks fra norske havdambrug. De seks tilskadekomne er alle ansat i Kaas Byggeindustri. Heine Gjerløv, direktør i Kaas Byggeindustri, oplyser til politiet, at de tilskadekomne alle er erfarne bygningsarbejdere fra lokalområdet.

Alle pårørende er underrettet.

Efter ulykken spærrede politiet arbejdspladsen af og afventede Arbejdstilsynets ankomst.