Vejarbejdere gjorde skrækfund: Blodet dryppede fra lastbil

En gruppe vejarbejdere fik et kæmpe chok, da de undersøgte en lastbil, som de troede var forulykket

Her kan du se lastbilen, hvor op mod 50 flygtninge har mistet livet. (Videogalleri: AP)

På Ulykkeligvis er tragedier, der involverer flygtninge, efterhånden blevet en daglig nyhed rundt omkring i Europa.

Værst er det i middelhavet, men på de østrigske hovedveje gjorde en gruppe vejarbejdede et hæsligt fund. Her fandt de op mod 50 livløse flygtninge i en lastbil nær grænsen til Ungarn.

Det oplyser en talsmand for østrigsk politi til den norske avis VG.

- Omkring klokken 11 i morges fandt en gruppe vejarbejdere lastbilen på hovedvejen. De troede først, at det var en ulykke, men da de undersøgte bilen, fandt de ud af, at chaufføren var væk.

- Derefter så de blod dryppe fra bilen, og de genkendte lugten af lig. De åbnede lastbilen og fandt tegn på mange døde mennesker, siger Helmut Marban til VG.

Det østrigske Indenrigsministerium vil foreløbig kun bekræfte, at mellem 20 og 50 er døde, men han kan ikke fortælle noget om dødsårsagen, men ifølge flere østrigske medier er flygtninge døde af iltmangel.

Andre uhyggelige detaljer er også kommet i de østrigske medier, hvor flere aviser skriver, at ligene har ligget længe lastbilen og så småt var ved at gå i opløsning, fordi lastbilen angiveligt har stået i vejkanten siden onsdag. Dermed har de været døde, allerede inden de kom ind i Østrig.

Jagter stadig chauffør
Ifølge talsmanden er politiet stadig i gang med en større menneskejagt i forsøget på at finde den ansvarlige lastbilchauffør.

Men stadig uden held.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

- Vi arbejder ud fra de oplysninger, som vi har. Vi samarbejder tæt med ungarsk politi, og hvis vi får noget information, der kan være med til at identificere chaufføren, så vil vi prøve at finde vedkommende.

Politiet jagter stadig den ansvarlige lastbilchauffør (Foto: AP) 112 - 27. aug. 2015 - kl. 18:11 Op mod 50 døde flygtninge: 'Værste massemord siden 2. Verdenskrig'

- Samtidig prøver vi at finde ud af, om der er nogen som har set ham. Der kører biler forbi hele tiden her, så måske har nogle set ham gå ud af lastbilen, siger talsmand Helmut Marban til VG.

Politikere i chok
Flere politikere har udtrykt deres forargelse over tragedien. En af de mest markante reaktioner kommer fra Gerhard W. Loub fra det Østrigske ÖWP Bundespartei, der kalder det et historisk tragisk massemord siden Anden Verdenskrig.

Også mere prominente politikere såsom Angela Merkel har udtryk sin forargelse over fundet nær den ungarske grænse i Østrig.

Tragedien sker dagen efter, at et svensk skib fandt 50 døde flygtninge i Middelhavet.

Se også: 50 fundet døde i båd ud for Libyens kyst