Veluddannet hjemmerøver slog til mod rigmand

Et hjemmerøveri mod Coloplast-milliardær koster en 36-årig mand fængsel i fem og et halvt år.

Et groft hjemmerøveri mod Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen og hans hustru skal koste en færøsk mand fængsel i fem år.

Flere andre forbrydelser betyder, at den samlede straf lander på fem år og seks måneder bag tremmer. Det fastslår Østre Landsret mandag og stadfæster dermed den dom, som Retten i Lyngby i september nåede frem til.

Den 36-årige Karstin Sigbjørn Mathiesen har hele vejen igennem nægtet at stå bag hjemmerøveriet, men beviserne mod ham tårnede sig op som retssagen skred frem.

Blandt andet blev de 2,5 millioner kroner, som hjemmerøveren tvang rigmanden til at udlevere, overført til den dømtes konto i Nordea.

Ud over hjemmerøveriet er den højtuddannede færing, der har en kandidatgrad i engelsk og datalogi, kendt skyldig i vidnetrusler mod Louis-Hansen.

Under retssagen i Lyngby kom det frem, at Karstin Sigbjørn Mathiesen havde planlagt hjemmerøveriet gennem cirka otte måneder, før han 1. marts sidste i år brød ind i den mondæne villa i Vedbæk ved at knuse en rude i terrassedøren med en sten.

Færingen var klædt som en sort ninja-kriger, og bevæbnet med en pistol kommanderede han ægteparret ned på gulvet. Herefter blev Niels Peter Louis-Hansen tvunget til at overføre de 2,5 millioner, inden den 36-årige forsvandt ud i mørket.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere