Venner sørger over spøgelses-bilist

Spøgelses-bilisten på 24 år bliver mindet af venner som en glad og festlig person

(Video: Rene Schütze)

Hvem er den unge spøgelses-bilist, der tidligt søndag morgen kørte frontalt sammen med en familiefar?

Det spørgsmål har mange i det nordjyske stillet sig selv og hinanden siden den tragiske ulykke.

Manden, der kommer fra Tårs, kolliderede med den 45-årige familiefar Jesper Schlotfeldt Jensen på motorvejen E45 omkring 20 kilometer syd for Aalborg klokken cirka 04.30, da spøgelses-bilisten kørte i den forkerte vejbane.

En af bilerne brød i brand. Begge blev erklæret døde på ulykkesstedet.

- Det er en frygtelig tragik ulykke, hvis årsag og baggrund vi stort set ikke kan konkludere noget om endnu, siger vagtchefen ved Nordjyllands Politi, Michael Elkjær, til Ekstra Bladet i dag.

Jesper Schlotfeldt Jensens venner og familie er i sorg. (Foto: Rene Schütze/privatfoto) 112 - 12. okt. 2015 - kl. 09:31 Spøgelsesbilisten dræbte min ven: Han var sådan en god kammerat

Tragisk og frygtelig
På sociale medier mindes omgangskredsen spøgelses-bilisten, der huskes for at sprede glæde og sjov.

- Jeg har brugt dagen på at tænke på vores minder. Lige fra de lange dueller på badmintonbanen som helt unge. Til fodboldkampe mod og ikke mindst med hinanden. Jeg kan huske, vi altid talte tunneller og gjorde regnskabet op efter kampene. Her vandt du altid stort, skriver en ven og nævner også byture de to har haft i nattelivet i Nordjylland.

- Vi fik altid kørt hinanden op og fungerede som Gøg og Gokke, når vi var sammen. Jeg vil aldrig nogensinde glemme dig min ven.

Politiet oplyste efter ulykken i går, at manden var 25 år. Han er dog - viser det sig - 24 år, bekræfter politiet overfor Ekstra Bladet.

Søndagens seneste ulykke skete her på Bjerrevej i Hornsyld (Foto: Anders Brohus) 112 - 12. okt. 2015 - kl. 05:34 Fire dræbt i trafikken søndag: Femte mand overlever

Gætværk
Politiet har stadig et større opklaringsarbejde foran sig, og har afhørt flere personer. 

Et vidne, Mathias Nielsen, fortalte til Ekstra Bladet i går, hvordan han på motorvejen måtte undvige, da han så spøgelses-bilisten komme i mod sig. Mathias Nielsen blinkede med forlygterne, men bilisten drejede af ukendt årsag - over mod hans bane på motorvejen. Mathias Nielsen måtte køre ud i nødsporet og ud af en afkørsel.

Senere, da han var ankommet til Aalborg Lufthavn, hvorfra han skulle flyve på ferie, hørte han nyheden om, at der var sket en ulykke med en spøgelses-bilst på samme vej.

Politiet ved ikke, om manden har været påvirket af alkohol eller narkotika, da han om natten af ukendt årsag kørte ad E45-motorvejen.

- Vi har rutinemæssigt udtaget blodprøver, men kender først resultatet om en, måske to uger. Det vil derfor være gætværk at udtale sig, siger vagtchef Michael Elkjær.

I går spredte det sig så som en løbeild i flere byer i Nordjylland, hvem den unge spøgelses-bilist var.

En ven skrev således på Facebook:

- Den her dag kan bare rende mig. Hvil i fred ven, alt for ung.

I kommentartråden diskuterer folk det frygtelige, at ikke blot den 24-årige blev dræbt, men også at en anden mand, som kørte i den rette side af vejen, omkom ved sammenstødet.