Venner støttede drabstiltalt morfar med blomster i retten

Jagtvenner og bekendte lagde roser foran tilhører-rækkerne til ære for Jørgen Saugsted

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Tilhørerne ved dagens retsmøde mod den drabstiltalte Jørgen Saugsted blev mandag formiddag mødt af et usædvanligt syn.

Kort før retten blev sat, lagde den 67-årige mands pårørende røde roser med navneskilte på gulvet helt tæt ved den glasvæg, der skiller tilhørerne fra selve retslokalet. Navnene på blomsterne repræsenterede angiveligt bekendte og jagtvenner til den tiltalte, som ikke havde mulighed for at være til stede under retsmødet.

Den aparte gestus blev dog stoppet af Jørgen Saugsteds forsvarsadvokat Merethe Stagetorn.

- Det ser meget smukt ud, sagde hun til de pårørende, som havde lagt blomsterne på gulvet.

Derpå forklarede hun, at det imidlertid ikke var tilladt at komme med den slags tilkendegivelser i retten.

Saugsteds pårørende og et par tilstedeværende betjente i den topsikrede retssal fjernede efterfølgende det røde blomsterhav.

Blomster foran fogedretten i København, hvor Anders Lindholt mistede livet. (Foto: Tariq Mikkel Khan) 112 - 16. mar. 2015 - kl. 11:17 Morfar tiltalt for drab: Brutal lydfil afspillet i retten

Den pensionerede Jørgen Saugsted er tiltalt for 16. september sidste år at have dræbt advokat Anders Lindholt med skud i fogedretten i København samt for ved samme lejlighed at have forsøgt at dræbe sin tidligere svigersøn, en 31-årig mand.

Baggrunden for episoden var uoverensstemmelser mellem Jørgen Saugsteds datter og den 31-årige vedrørende samkvem med deres treårige søn.

Drabet og det formodede drabsforsøg skete i forbindelse med et retsmøde, hvor Jørgen Saugsted var mødt med fuldmagt fra sin datter.

Dagen inden retsmødet havde han tilpasset sin jagtriffel, så den kunne være i en taske. Han havde desuden skrevet et afskedsbrev til sin familie.

Under skyderiet i fogedretten bar han en tændt diktafon i lommen med det formål, at der efterfølgende ikke skulle være tvivl om, hvad der var foregået.

Anklager Stig Fleischer kræver Saugsted idømt lovens strengeste straf, fængsel på livstid, mens Merethe Stagetorn mener, at en straf på 14-15 års fængsel er tilstrækkeligt.

112 - 16. mar. 2015 - kl. 13:26 Anklager kræver livstid: Drab var kynisk og koldblodigt

Der afsiges dom i sagen ved retten på Frederiksberg torsdag klokken 9.30.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere