Veras drabsmand er fortsat på fri fod

Politiet efterforsker fortsat drabet på danske Vera, der blev slået ihjel under en familieferie på Malta

Sådan lød det, da den 71-årige Vera Holm blev fundet død på Malta den 26 juli. Da var dødsårsagen ukendt - nu ved vi, hun blev kvalt. (Video: Anthon Unger)

Den gerningsmand, der i slutningen af juli tog livet af 71-årige Vera Bodil Engelbrecht Holm på ferieøen Gozo på Malta, er fortsat på fri fod.

Det oplyser det maltesiske politi til Ekstra Bladet.

- Vi har endnu ikke fanget gerningsmanden, skriver politiets kommunikationsafdeling i en mail og tilføjer, at efterforskningen fortsat er i gang.

Den 71-årige Vera Holm blev fundet død på Malta den 26 juli. (Privatfoto) 112 - 12. aug. 2015 - kl. 14:57 Dræbt på Malta: Nu kan familien få Vera hjem

Vera Holm blev fundet død 26. juli - stranguleret og efterladt i den glohede varme - nøgen, med hovedet ned i en vandpøl og uden sine penge, pas og telefon.

Hun blev fundet godt tre kilometer fra byen Marsalforn, hvorfra hun to dage forinden var hun forsvundet fra sin familie - sin svigersøn, hans bror og to børnebørn - som hun var på ferie med på Malta. Omkring to uger senere , 11. august, blev liget frigivet og sendt hjem til familien, som i mellemtiden var rejst hjem til Danmark.

Den 72-årige Vera Holm blev fundet død på Malta den 26 juli. 112 - 11. aug. 2015 - kl. 19:06 Maltesisk politi: Sådan døde 71-årige Vera

Men hvorfor den 71-årige kvinde skulle dø, er fortsat et ubesvaret spørgsmål.

- Familien bliver opdateret, når der er nyt i sagen, oplyser politiet, som dog ikke har noget nyt at byde ind med. Ingen spor peger tilsyneladende i retning af, hvem der kvalte den danske kvinde og efterfølgende stjal hendes værdier.

Men politiet oplyser til Ekstra Bladet, at der ikke har været lignende sager i området - hverken op til eller efter Vera Holms død - som kan være relateret til sagen og dermed kan hjælpe til opklaringen.

Den 71-årige Vera Holm blev fundet død på Malta. Billedet her blev omdelt til lokale butikker i lørdags, hvor hun blev meldt savnet af sin familie - søndag eftermiddag blev hun fundet død. 112 - 30. jul. 2015 - kl. 11:01 Døde på ferien: Familie ledte desperat efter Vera

Det har heller ikke været muligt for politiet at fastslå tidspunktet for drabet - udover at det skete i perioden mellem hun forsvandt fredag eftermiddag og blev fundet søndag omkring middag.

- Vi kan ikke fastslå det præcise dødstidspunkt, fordi liget var i fremskreden stadie af forrådnelse, har Graziella Buhagiar Muscat fra politiet i Malta tidligere forklaret til Ekstra Bladet.

Er du i familie med den dræbte kvinde - eller kender du til sagen - så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)