Verdensberømt Peter Plys-skov raseret af kæmpe brand

Et stort stykke af Hundredmeterskoven er brændt ned

Den engelske skov, der inspirerede A. A. Milnes 'Hundredmoeterskoven' stod i flammer i nat og i dag. Foto: GARETH FULLER / Ritzau Scanpix
Den engelske skov, der inspirerede A. A. Milnes 'Hundredmoeterskoven' stod i flammer i nat og i dag. Foto: GARETH FULLER / Ritzau Scanpix

En voldsom brand har ædt sig igennem en af verdens mest berømte skove, kendt fra forfatteren A. A. Milnes succes-børnebøger Peter Plys.

Det skriver blandt andre BBC og CNN.

Branden opstod søndag aften i Ashdown Forest i Sussex i det sydlige England, og ilden nåede at æde sig gennem 14 hektarer, før det lykkedes at slukke den.

Plys-forfatteren voksede op på en gård i Hartfield lige ved Ashdown Forest, der derfor blev inspirationen til den fiktive Hundredmeterskoven, hvor Peter Plys, Grisling, Tigerdyret og de andre karakterer bor i de populære børnebøger fra 1920'erne.

- Det er usædvanligt med så stor en brand om natten, siger Andrew Gausden fra det lokale brandvæsen, til CNN.

- Den ser ud til at have fået fat før nogen opdagede branden. Underskoven var meget tør i skoven, på trods af den nylige regn, og ilden fik ret hurtigt fat, siger han videre.

Brandvæsenet fik ilden under kontrol mandag eftermiddag. Brandårsagen er endnu ikke fastlagt, men ifølge Andrew Gausden er der ikke noget, der tyder på, at den er påsat.

Se også: Kvinde ser Jesus i Notre Dames flammer - og hun er ikke alene