Vestegnsbanditter flirter med udenlandsk rockerklub

Bandefigurer søger at få lædervest og mærke på ryggen

Denne artikel er opdateret med kommentar.

Rygmærke-inflationen er åbenbart ikke slut endnu.

Gennem de seneste år har en række udenlandske klubber fået afdelinger i Danmark - og en ny kan nu være på vej. Det fortæller kilder med indsigt i miljøet.

Her er der tale om klubben Mongols, med hvem en lille gruppe af figurer fra bandemiljøet på Vestegnen nu har taget kontakt.

I weekenden poppede en profil op på Facebook, der kaldte sig 'S F Mongols MC Denmark'. Profilens baggrundsbillede var Mongols-klubbens karakteristiske mærke med en smilende mongol med solbriller og hårpisk.

Selve profilbilledet viser, hvordan to-tre kendte indvandrertyper med rod i blandt andet Vestegnens bandemiljø poserede sammen med en gruppe tyske Mongols-folk.

Med spørgsmålet 'Hej der, hvad er I for nogle?', forsøgte Ekstra Bladet sig at få kontakt. Uden held. Spørgsmålet forblev ubesvaret. Kort efter blev profilen lukket nogle timer, poppede op igen, og i går skiftede Facebook-siden navn.

Tidligere bandefolk og rockere
Men kilder med indsigt i bandemiljøet vurderer, 'at den er go' nok'. Figurerne har taget kontakt til Mongols med henblik på om muligt at blive optaget.

En af Vestegnsfolkene har tidligere gjort sig hos Bandidos. En anden var tidligere del af en af det sjællandske bandemiljø.

En tredje driver et spisested og arrangerer fester.

Efter offentliggørelsen er Ekstra Bladet blevet kontaktet af de omtalte danskere. Han bekræfter, at der er kontakt. Men omvendt afviser han, at de selv skulle stå bag de omtalte facebookprofiler.

- Det er tale om falske profiler, der er oprettet af folk, der vil genere os. Og de billeder, der er på de profiler, er taget fra en tysk facebook-profil, siger talsmanden.

Han siger, at de danske folk ikke har problemer med andre grupper eller klubber her i Danmark.

- Vi taler godt med alle. Det er noget fis, når det forsøges fremstillet som om vi har konflikter med andre. Det passer ikke, siger han.

Det er tidligere set, at grupper og klubber med afdelinger i Danmark sagtens kan have konflikter i andre lande, mens der er fred i Danmark.

Eksempelvis har der jævnligt været perioder med ondt blod mellem HA og Bandidos i eksempelvis Tyskland, mens de klubber sagtens kan feste i Danmark.

I blandt andet Nordtyskland har Hells Angels og Mongols haft et anspændt forhold, der i  i efteråret 2014 og den følgende vinter i 2015 resulterede i en række voldsomme sammenstød i Hamburg.

Se også: Tysk rockerboss ydmyget - transvestit bærer hans vest på youtube

Se også: Tysk rocker lokket i sexfælde og brutalt overfaldet

Under en af episoderne fik Hamburgs daværende overmongol 'hjemmebesøg' af HA-typer, der tævede ham og stjal hans vest.

Transvetit med rockervest
Efterfølgende dukkede der en video op på youtube, hvor en transvestit er iklædt præsidentens vest, mens transvestitten siger:

- Ich liebe Schwänze - på dansk 'jeg elsker pikke'.

Se videoen her

Selvsamme Mongolsboss tog dog efterfølgende hævn, hvor hans klub gik og erobrede to HA-veste med rygmærker, som han viste frem i en youtubevideo.

Kort efter var der skyderi, hvor flere Mongols-folk blev ramt ved et drive-by skyderi i byens redlight distrikt, Sct. Pauli.

Mongols MC er oprindeligt fra USA, og de fik deres første tyske afdeling i Bremen i 2010.

De fleste af den afdelings medlemmer havde indvandrerbaggrund, og flere af dem var del af en storkriminel familieklan med mellemøstlige rødder.

Året efter blev afdelingen gjort forbudt af myndighederne. På baggrund i medlemmernes involvering i organiseret kriminalitet fik myndighederne ved retten medhold i, at rockerafdelingen var at betragte som en kriminel organisation, der kunne ulovliggøres.

Kuriøst nok havde langt de færreste medlemmer ifølge tyske medier motorcykel - endsige kørekort til motorcykel. Den eneste, der havde kørekort til motorcykel, døde to uger efter i en ulykke to uger efter, at han fik førerbeviset, skriver Hamburger Morgenpost.

I forbindelse med det konfliktscenarie troppede rygmærkeklædte Bandidos-folk i øvrigt op i Hamburg, hvor de på Reeperbahn i hjertet af Sct. Pauli viste støtte til Mongols der.

Også i Holland har der været tumult. Blandt andet i Rotterdam, hvor det i april i år kom til et større slagsmål på et hotel i Rotterdam. Under sammenstødet blev der affyret skud, og en rocker blev såret i benet.

23 blev anholdt i den forbindelse.

Politiet følger udviklingen
Ifølge Mongols MC's internationale hjemmeside har klubben afdelinger i en række forskellige lande - ud over Tyskland og Holland Det tæller blandt andet en afdeling i Sverige.

Hos Vestegnens Politi har man følgende kommentar:

- Vi følger udviklingen i - og omkring rocker-bandemiljøet tæt i vores kreds. Og dette er ikke nogen undtagelse, siger Peter Malmose, vicepolitiinspektør, Vestegnens Politi.

Hos Rigspolitiets Nationale Efterforskingscenter, NEC, der på nationalt plan følger miljøet, har Lisbeth Jessen, vicepolitiinspektør, følgende kommentar:

- Vi kender godt til oplysningerne om den nye gruppe, Mongols. I samarbejde med den lokale politikreds følger vi udviklingen.

- Vi har fokus på den generelle udvikling, både nationalt og internationalt, og det gælder også nye grupperinger, der enten kan være på vej, eller er på vej.

- Ellers har jeg ikke yderligere kommentarer til sagen, tilføjer hun.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen