Vicepræsident i LTF udvises i sag om afpresning

I en sag om afpresning bliver tre LTF'ere udvist. En af dem har en ledende rolle i banden

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En vicepræsident i Loyal To Familia udvises til Irak i en omfattende sag om grov kriminalitet, som blev begået i regi af banden.

Også to andre LTF'ere udvises af Retten i Roskilde.

Dommen er afsagt af et enigt nævningeting, som i øvrigt har idømt de 13 mænd en fængselsstraf, som samlet løber op i næsten 60 år.

Den tidligere vicepræsident kom til Danmark som ti-årig. Selv om han har en datter her, er det ikke med sikkerhed i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise ham, forklarer rettens formand, John Larsen.

- Han har udvist en fundamental mangel på respekt for grundlæggende samfundsværdier, siger retsformanden John Larsen.

Håndtegnet, manden i midten laver, er kendt som et LTF-tegn. Her ses en gruppe LTF'ere til en retssag i København. Foto: Jakob Jørgensen Krimi Sådan spotter du en LTF'er

Grov kriminalitet
Den dømte har begået afpresning, narkohandel og indbrud for blandt andet at finansiere bandens aktiviteter.

Ifølge SN.dk blev de i alt 13 mænd idømt fængselsstraffe på mellem ni måneder og syv et halvt års fængsel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Dansker var krigsminister

En af de dømte er en 22-årig dansk statsborger, som har titlen som 'krigsminister' i banden.

Han blev idømt en fængselsstraf på seks år, ti måneders fængsel og ti dage. På hans straffeattest kommer der nu til at stå, at han er dømt for afpresning, vold, dokumentfalsk og bedrageri.

Særligt skærpende var det, at kriminaliteten blev begået under bandekonflikten mellem LTF og Brothas.

De fleste forbrydelser er begået i Køge- og Ringstedområdet.

- Der vil være stor risiko for, at de fortsætter deres kriminelle løbebane, siger retsformanden ifølge SN.dk..

Loyal To Familia plejede at møde talstærkt op iklædt deres uniformer, når medlemmer skulle for retten. Foto: Jesper Mortensen/Ritzau Scanpix Krimi Loyal to Familia bløder

Forskellige nationaliteter
To andre udlændinge får en betinget udvisning, en tredje får en advarsel med hensyn til udvisning, men en sidste udlænding, der er portugiser, frifindes for udvisning.

- Det har været en lang efterforskning og et langt sejt træk i retten at få gennemført denne sag, men vi er særdeles tilfredse med den endelige dom.

- Retten viser med straffene, at denne form for organiseret bandekriminalitet ikke hører hjemme nogen steder i Danmark” udtaler senioranklager Randi Tvile og specialanklager Anja Lund Liin fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

På Retten i Roskildes hjemmeside fremgår det, at mændene er mellem 22 og 35 år. Nogle af mændene er danske statsborgere, mens andre er af irakisk, tyrkisk og afghansk afstamning med tilhørende statsborgerskab. 

Sagen blev behandlet over 34 retsmøder og startede i oktober 2018.

Du kan læse hele tiltalen mod mændene her:

En ny tiltale mod 14 medlemmer af LTF viser ifølge politiet, at banden har en jerndisciplin over for medlemmer, der hopper af. Billedet af tilfældige LTF´ere er fra en tidligere retssag. Foto: Ekstra Bladet Krimi Tiltale afslører intern strid: Så brutale er LTF

Foto: Ritzau Scanpix Krimi Hemmelige regnskaber og aflyttede samtaler: Det koster et medlemskab af LTF