Video: Hjemløs helt ofrer sit liv for at redde kvinde

Den hjemløse mand mistede livet, da han reddede en kvinde fra bevæbnet gidseltager. ADVARSEL: VOLDSOMME BILLEDER

Se Francisco Erasmo Rodrigues de Limas heltemodige indgreb her.

En højdramatisk gidselsituation udspillede sig fredag i forrige uge i brasilianske Sao Paolo.

Her havde en bevæbnet mand taget en unavngiven kvinde som gidsel foran en kirke ved højlys dag. Gidselsituationen udspillede sig foran en større flok mennesker, og en af dem valgte at blande sig, skriver Daily Mirror.

Hjemløse Francisco Erasmo Rodrigues de Lima overværede optrinnet og formåede at snige sig ind på pistolmanden, hvor han bragte ham ud af balance med en velplaceret kropstackling, hvilket gav kvinden mulighed for at flygte i sikkerhed.

Her overmander Francisco Erasmo Rodrigues de Lima gidseltageren.
Her overmander Francisco Erasmo Rodrigues de Lima gidseltageren.
 

61-årige de Lima betalte dog den højeste pris for sin heltedåd, da han efterfølgende blev skuddræbt på klos hold af pistolmanden, 49-årige Luiz Antonio da Silva.

Ifølge lokale medier havde da Silva holdt kvinden som gidsel inde i kirken i 20 minutter, før han hev hende med ud på trapperne foran de mange chokerede vidner, hvoraf flere filmede optrinnet på deres telefoner.

Politiet var allerede blevet tilkaldt af folk inde i kirken, som frygtede at Luiz Antonio da Silva var bevæbnet, og de ordensmagten dukkede op, gjorde de kort proces med gidseltageren, som blev dræbt i en regn af kugler.

Ifølge lokale medier havde Luiz Antonio da Silva netop afsonet en fængselsstraf på 22 år for blandt andet røveri, tyveri, narkosmugling og vold. Det menes at gidseltagningen var resultatet af et fejlslagent røveri.

En nærmere efterforskning af gidseldramaet er nu i gang. Den skal blandt andet fastslå om Francisco Erasmo Rodrigues de Lima vitterligt blev dræbt af gidseltageren, eller om et vildfarent skud fra en betjent kan have været årsagen.

Ifølge det lokale politi blev kvinden efterfølgende behandlet for mindre skader på hospitalet.