Video kan fælde brandstifter fra Fyn

Mistænkelig person med rygsæk filmet inden branden ved Dyrup Kirke

Se videoen her

En serie påsatte brande har hærget Odense-området siden marts, og nu offentliggør Fyns politi en overvågnings-video af en mistænkt brandstifter.

Den 18.december stod en sidebygning til Dyrup Kirke på Tranehøjen 1 i flammer og en video-overvågning ved FKS-hallen på Tranehøjen 5, tæt på kirken, blev optaget mellem klokken 22 og 23.

Den viser en person gå rundt mellem træer og buske på en måde, som gør manden mistænkelig. Alarmen om branden ved Dyrup Kirke kom kl. 23.33.

Kender du til ejeren af denne dunk? Så vil politiet gerne høre fra dig. (POLITIFOTO) 112 - 22. dec. 2015 - kl. 10:45 Seriepyroman fortsætter: Kender du til denne dunk?

- Vi håber meget, at billederne kan hjælpe os til at finde frem til gerningsmanden. Vi ved ikke, om det er gerningsmanden på videoen, men personen er i området omkring gerningstidspunktet, og det er selvfølgelig meget interessant for os at finde frem til vedkommende, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi.

Maskeret med tørklæde
Politiet har offentliggjort dette signalement af den ukendte person:

Antagelig en mand, iført mørk dynejakke med hætte og blanke lynlåse på lommer og som jakkelukke, mørkt tørklæde for underansigtet, mørke bukser og mørke sko med hvid bred stribe på ydersiden, muligvis af mærket Puma.

Personen bar en mørk rygsæk på ryggen.

112 - 19. dec. 2015 - kl. 06:37 Odense ramt af påsat brand igen igen

Politiet er meget interesseret i at få personen identificeret og afhørt, og vil gerne have tips om, hvem han (eller hun) kan være på 1-1-4.

Politiet har også et andet spor fra branden ved Dyrup Kirke. Den 22. december offentliggjorde politiet et billede af en dunk, der blev fundet efter branden. Dunken lugtede af benzin og formodes brugt af brandstifteren.

Dunken har indeholdt antifrostvæske til solfangeranlæg og har 'Solfanger' stående med rød skrift på siden. Dunken blev fundet i et krat mellem kirken og en idrætshal.

Samme fremgangsmåde
Fyns politi har en teori om, at i hvert fald 10 brande siden juni er påsat af den samme gerningsmand.

- Fremgangsmåden har stort set været den samme, enten er der brugt brandbar væske eller en container er rullet hen til bygningen og stukket i brand. Brandene er gået ud over bygninger, som har med fritidsaktiviteter at gøre som sportsklubber og også restaurationer, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns politi.

Politiet har endnu ikke overblik over hvor kostbare skaderne har været: - Vi har endnu ikke en samlet opgørelse fra forsikringsselskaberne, men der er tale om skader i millionklassen, siger Henrik Justesen.

Politiet har intet konkret bud på motivet til de mange natlige brande. Brandstifteren går tilsyneladende kun efter tomme bygninger med relation til fritidsaktiviteter.

Flere brande er gået ud over bygninger, der bruges af spejdere, blandt andet bygningen ved Dyrup Kirke.

112 - 23. sep. 2015 - kl. 17:58 Politiets mistanke: Samme gerningsmand bag fem brande

1 af 2 Kender du til ejeren af denne dunk? Så vil politiet gerne høre fra dig. (POLITIFOTO)
2 af 2 Her er personen filmet på Tranehøjen i Odense SV kort før branden i Dyrup Kirke. (politifoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere