Vidne: Drabsmand bad datter om råd til drab

16-årig datter til Anders Larsen blev spurgt til råds om drabsmetoder under køretur med faren, som hun ikke have set i 12-13 år

Anders Larsen har erkendt, at han slog sin kæreste Hafida Bourouih ihjel 24. juli sidste år. (Privatfotos)
Anders Larsen har erkendt, at han slog sin kæreste Hafida Bourouih ihjel 24. juli sidste år. (Privatfotos)

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Den 41-årige Anders Larsen drøftede tanker om at slå Hafida ihjel med sin kun 16-årige datter, som han har fra et tidligere forhold.

Det fremgår af en forklaring, hun tidligere har afgivet til politiet, som blev læst op i retten mandag. Historien blev bakket op af pigens plejemor, som var indkaldt som vidne.

Anders Larsen, der er tiltalt for - og har erkendt - at have kvalt sin 39-årige kæreste Hafida Bourouih 24. juli sidste år - havde ikke kontakt til sin datter fra hun var omkring 3-4 år gammel og frem til december 2013, hvor pigen tog kontakt på Facebook.

Anders Larsen har erkendt, at han slog sin kæreste Hafida Bourouih ihjel 24. juli sidste år. (Privatfotos) 112 - 17. aug. 2015 - kl. 12:03 Dræbte mor til to: Drabsmand overfuset i retten

- Under en køretur fortalte han min plejedatter, at hans forhold var dårligt, og at han gerne ville slippe af med Hafida. Han fortalte, at han gerne ville slå hende ihjel, og at han overvejede forskellige muligheder, forklarede plejemoderen i retten. Hun overhørte ikke selv samtalen, men har fået den genfortalt af plejedatteren.

Anders Larsen skulle angiveligt have fortalt, at han overvejede at skubbe Hafida ud over en skrænt under en ferie.

- Og så spurgte han hende (den 16-årige datter, red.), om hun havde nogle idéer, fortalte plejemoderen.

En af de andre gange, Anders Larsen og datteren så hinanden, spurgte han angiveligt igen, om hun havde idéer til, hvordan han kunne slå sin kæreste ihjel og slog fast, at det ikke var for sjov. Det har Anders Larsen ellers selv forklaret i retten, da han blev spurgt ind til det under sin afhøring.

Hassan Bourouih med sine to nevøer - Hafidas drenge på tre og fem år. (Privatfoto) Krimi Hafidas bror om drabsmand: Han er et uhyre

- Han sagde, at han ikke ville opdages og fik hende til at love, at hun ikke ville sige det til nogen, forklarede plejemoderen, der efterfølgende anbefalede den 16-årige pige at udsætte kontakten, til Anders Larsen havde fået mere styr på sit liv.

Efterfølgende lagde Anders Larsen flere beskeder på datterens telefonsvarer, men hun svarede ikke. Til gengæld gik hun sammen med sin plejemor til politiet, da Anders Larsen blev anholdt for drab.

- Hun havde det meget dårligt. Hun havde en følelse af, at hun kunne have gjort en forskel, hvis hun havde sagt noget til politiet tidligere og døjede med meget dårlig samvittighed, forklarede plejemoderen i retten.

Af pigens egen forklaring, som efterfølgende blev læst op i retten, fremgår det, at hun efter de førnævnte samtaler ikke havde lyst til at se sin far, fordi 'han var blevet mærkelig'.

Hafidas lig blev fundet ved en skrænt i Næstved fem dage efter, hun blev dræbt. (Foto: Per Rasmussen/Privatfoto) 112 - 14. aug. 2015 - kl. 12:06 Slog mor til to ihjel: Derfor dræbte jeg Hafida

Anders Larsen og Hafida Bourouih har sammen to sønner, som i dag er tre og fem år gamle. De var begge i lejligheden i Glostrup, da deres mor blev slået ihjel, ligesom de var med i bilen, da Anders Larsen kørte rundt og ledte efter et sted at skille sig af med liget.

Efter flere forgæves forsøg på at finde et sted at grave hende ned, endte Anders Larsen med at smide kærestens lig ud over en skrænt bag en spejderhytte ved Næstved, hvor han vidste, at der ikke kom så mange mennesker.

Anders Larsen ledte selv politiet på sporet af liget fem dage efter drabet, og han har erkendt både selve drabet, og at han efterfølgende kørte rundt med liget. Han nægter dog, at han - som det står beskrevet i anklageskriftet - havde planer om at partere hendes lig.

1 af 2 Her blev liget af Hafida fundet. (Foto: Per Rasmussen/Privatfoto)
2 af 2 Anders Larsen har erkendt, at han slog sin kæreste Hafida Bourouih ihjel 24. juli sidste år. (Privatfotos)