Vidne: Gimi Levakovic gik amok

Gimi ’Boss’ Levakovic er tiltalt for våbenbesiddelse og dødstrusler mod en anden roma-familie

Hør forsvarer Bjørn Elmquists kommentar til sagen her.

Følg med LIVE fra retten nederst i artiklen

Retten i Næsteved (Ekstra Bladet): - De havde drukket rigtigt meget, fortæller det første vidne i sagen mod den 46-årige Gimi Levakovic, som i dag er i retten i Næstved tiltalt for dødstrusler og våbenbesiddelse.

Vidnet, der er datter i den roma-familie, som dødstruslerne skulle være rettet imod, forklarede i retten, hvordan hendes far og Gimi Levakovic var så fulde, at de ’væltede rundt’ i gården af det lejlighedskompleks i Korsør, hvor episoden fandt sted 1. maj i år.

Gimi 'Boss' Levakovic i haven til sit hus i Kastrup. Nu risikerer han udvisning i seks eller 12 år. Foto: Jakob Jørgensen 112 - 6. aug. 2015 - kl. 08:01 Levakovic-boss for retten: I dag kan han blive udvist

Ifølge vidnet blev de to roma-herrer på et tidspunkt så beruset, at familien besluttede sig for at forsøge at bære dem op i lejligheden på Motalavej.

- Vi fik min far op, men Gimi var helt umulig. Han kom op og skændes med nogle andre nede i gården og råbte 'Gud er stor' på arabisk, og at han ville skyde dem, hvis de rørte hans børn. Han gik helt amok, forklarede vidnet.

Skal jeg skyde ham her?
Da Gimi Levakovic kom op i lejligeheden på tredje sal eskalerede situationen ifølge vidnet.

- Han hev fat i sin datter og spurgte ’ V, skal jeg skyde ham her?’og pegede på min far. Der blev jeg rigtigt bange. Så spørger han efterfølgende sin datter, hvor pistolen er. Hun er også meget bange, for jeg kan se, at hun er ved at bryde sammen, forklarede vidnet i retten.

Gimi 'Boss' Levakovic i haven til sit hus i Kastrup. Nu risikerer han udvisning i seks eller 12 år. Foto: Jakob Jørgensen 112 - 6. aug. 2015 - kl. 10:28 Levakovic i retten: Jeg er ikke mafiaboss

Ifølge vidnet beordrer Levakovic efterfølgende sin datter til at finde den pistol, som han skulle have medbragt til lejligheden.

- Så tager han fat i mig og siger, at jeg skal gå efter datteren og findes hans pistol, for ellers dræber han mig, forklare vidnet.

46-årige Gimi Levakovic nægter sig skyldig i alle anklager i mod ham. Han har i retten tidligere forklare, at han aldrig kunne finde på at true andre med en pistil.

- Det er umuligt. For jeg har ikke våben til at slå ihjel med, forklarede han tidligere i dag.

Det 19-årige vidne, som ikke selv bor på adressen på Motalavej, hvor truslerne skulle have fundet sted, forklarede i retten, hvordan hun fra starten var nervøs ved, at Gimi Levakovic var på besøg hos forældrene.

- Det var jeg ikke særligt glad for. Jeg kender ham kun gennem medier, men ved at han er skidt selskab.

Sagen mod Gimi Levakovic forventes at blive afsluttet i dag klokken 15.30.

Bliver Levakovic-klanens selvudnævnte boss fundet skyldig i dødstrusler og besiddelse af våben, kan han udover fængselsstraf risikere at blive udvist af Danmark i op til 12 år.

Live Blog Gimi Levakovic
 

1 af 2 Da politiet ankom til lejligheden på Motalavej i Korsør, fandt de en skarpladt pistol i denne model.
2 af 2 - Skal jeg skyde ham her? ,skulle Gimi Levakovic ifølge et vidne have sagt sent om aftenen 1. maj i år, inden han truede med at skyde en hel roma-familie