Vidne i Göteborg: De råbte 'politi' og skød løs på folk

Et vidne til den voldsomme skudepisode i Göteborg siger, at gerningsmændene forhindrede folk i at komme ud

To personer er dræbt og op mod 15 er såret efter et voldsomt skyderi på et værtshus i Göteborg onsdag aften. (Foto: AP)

Den svenske by Göteborg blev onsdag aften rystet af en voldsom skudepisode, da indtil videre to personer mistede livet og op til 15 andre blev såret af skud, da to endnu uidentificerede mænd trængte ind på et værtshus og åbnede ild mod de besøgende på stedet, mens de var i færd med at se Champions League.

De to dræbte var henholdsvis 20 og 25 år.

Se også: Dramatisk skyderi ved svensk restaurant: Mindst to døde

Ifølge et vidne, der befandt sig på værtshuset, bar de to mænd dødningehovedmasker og var bevæbnet med kalashnikovs, da de angreb værtshuset.

- De skød helt vildt derinde, direkte mod mennesker, siger vidnet til Aftonbladet.

Ifølge Aftonbladets oplysninger var den ene af de to mænd i øvrigt iført en refleksvest, der muligvis var en politivest, og de to mænd skulle have råbt 'Politi', inden de begyndte at skyde omkring sig.

Foto: AP
Foto: AP
 

Vidnet fortæller, at den ene mand gik et stykke ind i lokalet, mens den anden blev stående ved døren for at forhindre, at nogen slap ud, inden de begyndte at skyde.

- De skød meget. De skød folk i hovedet, overalt, siger vidnet, der tilføjer, at han stadig er rystet over hændelsen.

Ifølge Aftonbladet var den 25-årige, der har mistet livet, velkendt af politiet, og han var et af målene for angrebet. Den 20-årige er til gengæld med en ren straffeattest og var blot et tilfældigt offer for nedskydningen, skriver Aftonbladet.

Én person i livsfare
Politiet i Göteborg har klokken 10.30 torsdag holdt en kort pressekonference, hvor de orienterede den fremmødte presse om sagen.

Her oplyste politiets pressetalsmand Björ Blixter, at det endnu er uklart præcis hvor mange, der er blevet såret, men at der i første omgang var otte sårede, der blev kørt fra stedet i ambulance.

Det blev desuden oplyst, at én person fortsat er i livsfare, mens to personer er alvorligt såret.

Politiet efterforsker fortsat sagen, hvor der endnu ikke er foretaget nogen anholdelser.

- Vi har ikke nogen mistænkte lige nu, lød det fra Björ Blixter som svar på et spørgsmål fra pressen.

Han ønskede heller ikke at bekræfte oplysningerne om, at en af gerningsmændene skulle have båret en politivest.

- Det er oplysninger, vi slet ikke kan kommentere på nuværende tidspunkt af hensyn til efterforskningen, lød det.

Foto: AP
Foto: AP
 

Nationalt samarbejde
Samtidig kom det frem, at politiet i Göteborg samarbejder med nationale politienheder for at efterforske sagen i dybden og for at komme problemerne i området til livs.

- Vi vurderer, at det er en hændelse, som har relation til igangværende konflikter i Göteborg, sagde pressetalsmanden under den korte pressekonference.

Alderen på de sårede er endnu ikke kommet frem, men der er angiveligt tale om mænd omkring starten af 20'erne i lighed med de to dræbte.

- Det er naturligvis tragisk, for det er unge mennesker, der har mistet livet, og unge mennesker, der er blevet skadet. Det er uacceptabelt, at den slags foregår, lød det.

Politiet er endnu ikke kommet frem med et konkret signalement på gerningsmændene, men de oplyser, at de jagter mindst to gerningsmænd. Politiets talsmand ønsker ikke at gå i detaljer med hvilke spor, politiet har at gå efter i jagten på de to gerningsmænd.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere