Vidne til baby-fund: Tragisk oplevelse!

En nyfødt pige blev lørdag eftermiddag fundet efterladt mellem to containere i Ballerup

Babyen blev fundet mellem disse to containere. (Video: Kenneth Meyer)

To mænd fra Ballerup på 28 og 38 år fik lørdag eftermiddag en ubehgaelig oplevelse, da de gik ned med skraldet. Imellem to containere fandt de en pose med en nyfødt baby.

27-årige Ümmü Sener er gift med den 28-årige mand, og hun beskriver hele hændelsen som utrolig tragisk.

- Jeg blev ringet op af min mand, som meget rystet fortalte, at han havde fundet en baby. Først tænkte jeg, at det måtte være en legetøjs-baby, men da han fortalte, at den var levende, blev jeg meget chokeret, fortæller hun.

De to mænd tog den lille nyfødte pige med op i lejligheden, hvor de straks ringede til en ambulance og til politiet.

- Vi var meget urolige og tænkte, at det bare var et spørgsmål om tid, før der skete babyen noget. Vi vidste jo ikke, om den havde tilbragt natten derude, og man kunne se, at hun var nyfødt, fortæller Ümmü Sener.

Politiet er massivt til stedet i området omkring Grantofteparken i Ballerup, hvor en baby er fundet i en skraldepose mellem to containere (Foto: Læserfoto) 112 - 15. aug. 2015 - kl. 18:10 Nyfødt baby fundet i skraldepose

En chokerende oplevelse
Den anden af de to mænd er er Ümmü Seners svoger, som er fra Holland, men lige nu er på ferie i Danmark.

- Min svoger har selv tre børn, så han var virkelig chokeret over, hvordan nogen kan finde på, at efterlade en lille nyfødt pige, siger hun.

Begge mænd var stadig så rystede ovenpå hændelsen, at de ikke kunne overskue at tale med pressen.

- Hele familien sidder lige nu og tænker på det barn. Sikke en start på livet, vi håber virkelig at man finder forældrene, siger hun og tilføjer:

- Jeg er glad for, at det var min mand, der fandt hende. Det kunne jo have været hvem som helst, en pædofil eller en psykopat for den sags skyld.

Se indsatsleder ved Københavns Vestegns Politi, Peter Bauer, fortælle om sagen. (Video: Kenneth Meyer)

Barnets mor efterlyses
Området ved Grantofteparken var afspærret indtil klokken otte, hvor politiet forsøgte at finde spor, der kunne fortælle, hvorfor barnet er blevet placeret ved containeren.

Ifølge politiet har moderen til barnet formentlig ønsket, at barnet skulle findes, da hun efter al sandsynlighed havde anbragt babyen nede i containerne, hvis det skulle skjules.

Babyen er nu blevet bragt til Rigshospitalet, og lægerne melder om, at den lille pige er både sund, rask og velskabt. Politiet har endnu ikke noget spor af forældrene til barnet, ligesom de heller ikke ved, hvorfor pigen er blevet efterladt.

- Men vi formoder, at der er tale om en desperat kvindes råb om hjælp, fortæller efterforskningsleder Carsten Jansson.

Politiet søger fortsat vidner, som har set noget omkring adressen det seneste døgn, Kontakt venligst Københavns Vestegns Politi på 43861448 eller på 114, oplyser politiet.