Vidne til hammeroverfald: Det var dem

Et vidne udpegede i dag flere af gerningsmændene i hammeroverfald

En hammer, en kniv, en skruetrækker og de bare nævner blev taget i brug, da to mænd på 32 år natten til 8. juni i år blev overfaldet af gruppe yngre mænd foran en vandpibe-cafe i Brønshøj.

Fem unge i alderen 17-19 år sidder i dag på anklagebænken i Retten på Frederiksberg i sagen, der først blev betegnet som et drabsforsøg af politiet, men senere blev nedjusteret til grov vold.

Miseren handlede angiveligt om en Yamaha motorcykel, som de to forurettede fik stjålet en halv time før overfaldet. Et tyveri de fem også er tiltalt for.

Se også: Før hammeroverfald: Røvede svagelig ældre

Udpegede gerningsmænd
Mens de to forurettede i sagen endnu ikke har afgivet forklaring i retten, mødte en 24-årig ven til de to i dag op for at fortælle om overfaldet.

- Da vi endelig fandt motorcyklen sad denne unge herrer på den, forklarede den 24-årige til retten, hvorefter han pegende i retning af en af de tiltalte - en 18-årig mand i grå hættetrøje.

- Da han så os, smed han den og løb fra stedet. Men da vi selv ville trække væk med den begyndte overfaldet, fortalte den 24-årige, der i modsætning til hans to 32-årige venner slap med få skræmmer.

- Det første hammerslag faldt, da min ven forsøgte at ringe til politiet, forklarede vidnet og kunne også denne gang overfor dommeren udpege en anden af de tiltalte som hammer-føren.

- Jeg så ham lige i øjnene, så jeg kan kende ham, sagde han til retten.

Tre hammerslag
Under overfaldet blev den ene af de forurettede ramt tre gange i hovedet med hammeren. Den anden blev tildelt fem knivstik på krop og i ansigt.

Ifølge anklageskriftet efterlod knivstikkeriet blandt andet en 7 cm lang flænge på den enes kind, ligesom han fik flere stiksår i ryg og bryst.

- Havde han ikke haft sin motorcykel-jakke på, er jeg sikker på, at han var død, forklarede vidnet til retten.

Se også: Fem unge i retten - knivstak mand efter motorcykeltyveri

Fanget på overvågning
Anklager Jacob Glenstrup viste dagen igennem overvågningsmateriale fra flere forskellige kameraer omkring vandpibe-baren, der viste de fem tiltaltes færden med den stjålne motorcykel.

Selve overfaldet er dog ikke fanget af kameraerne, men en videosekvens fra et kamera i en opgang ikke langt fra gerningsstedet, viser tydeligt de fem tiltalte kort efter overfaldet.

Her ses en af de tiltalte studere en foldekniv, ligesom en anden står med en skruetrækker.

De fem unge virker på videoen stærkt oprørt og står tæt sammen i en elevator, mens de diskuterer noget uhørbart.

Den ene af de to ofre mistede efter overfaldet besvidstheden.

- Det går først op for mig, hvor alvorligt det er, da min kammerat kigger mig i øjnene, og jeg kan se, han er helt forvirret. Der løber blod fra hans tinding, forklarede den 24-årige til retten.

Se også: Overfaldt mand med hammer: Han startede selv

De tiltalte i sagen har tidligere forklaret, at overfaldet blev startet af de to forurettede. Det udsagn var vidnet dog ikke enigt i.

- Der er ikke noget tidspunkt, hvor vi tager fat i de tiltalte. Det hele sker meget hurtigt og uopfordret, forklarede den 24-årige i retten.

De fem tiltalte nægter grov vold, men erkender, at der blev stjålet en motorcykel.

Sagen fortsætter 25. september, hvor de forurettede forventes at udtale sig.

Ekstra Bladet følger sagen..