Vidne til voldsom bådbrand i Middelfart: En grim oplevelse for børnene

Vidner til ulykken priser sig lykkelige for, at ingen kom tilskade i den voldsomme bådbrand

Se den udbrændte båd her. (Video: Ole Frederiksen)

MIDDELFART (Ekstra Bladet): - Vi blev banket op klokken halv to i nat, og fik at vide, at der var ild i en båd. Og inden vi så når at komme ud, er der en, der har fået de tre børn ud.

Sådan fortæller Flemming Bramsen, der lå og sov sammen med sin kone Dorte i deres båd, der lå klos op af de brændende både, der natten til lørdag nær havde opslugt tre børn i alderen 9-11 år i lystbådhavnen i Middelfart.

Episoden skete natten til lørdag, da der af endnu uvisse årsager udbrød brand i en båd i havnen.

I båden lå tre børn og sov, men mirakuløst blev de reddet ud før flammerne opslugte dem.

Se den brændende båd her. Se mere video hos Local Eyes.

Flemming Bramsen og konen kender familien, hvis børn blev reddet ud.

- Der er lidt panik i alle mennesker. Fordi der er 400 liter benzin, der kan sprænge i luften. Så vi når ikke at få vores båd ud, siger Flemming Bramsen.

Flammer uden lige
Hans egen båd har fået en del sodskader og noget af presenningen er smeltet. Men parret priser sig naturligvis lykkelige over, at ingen er kommet noget til.

- Der stod jo flammer uden lige. Vi når slet ikke at registrere noget som helst. Vi kommer op og så render vi rundt i bare underbukser. Der går ti minutter til et kvarter inden brandvæsenet kommer, siger Flemming Bramsen.

Han fortæller, at de har kendt familien i de fire år, de har været på lystbådehavnen, og han havde efter dramaet en samtale med familien.

- Vi sad her på en café og snakkede frem og tilbage sammen med to af dem. Vi snakkede meget om det, og de er da rystede endnu. Det er vi andre også. Det er ikke lige sådan noget, man ønsker, siger Flemming Bramsen.

Børnene chokerede
Hans kone forstår godt, at det har været en ubehagelig oplevelse for familien.

- Børnene er selvfølgelig chokerede, for det er en grim oplevelse. Bare lige at blive rykket ud af sengen, og ikke vide, hvad der sker. Og de voksne er selvfølgelig chokerede og opfører sig måske ikke lige, som man plejer at gøre.

Hun fortæller, at al udrykning kom. Ambulancer og brandvæsen, men i Middelfart er brandvæsenet frivilligt.

- Så der går jo lidt tid, inden de kommer. Det virker som en evighed. Og det går stærkt med sådan en bådbrand. Jeg ringede en gang til, for jeg synes, der gik for lang tid. Men det er jo svært at sige.

Flemming Bramsen fortæller, at de altid har ment, at sikkerheden var i orden, men sådan en oplevelse giver stof til eftertanke.

- Vi har ikke røgalarmer i vores båd, og det ved vi også, at der er andre, der ikke har. Og bådene ligger jo tæt. Der er jo ikke nogen lov for, at der skal være fem eller ti meter imellem. Men det tænker man jo lidt over nu.