Vidne: To biler kørte om kap og over for rødt lys lige inden dødsulykken

Politiet leder nu efter en hvid Mercedes, der flygtede efter kapkørsel med en anden Mercedes, som dræbte 22-årig

(Video: Kenneth Meyer)

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

To Mercedes-biler med unge mennesker kørte om kap på Åboulevard og Ågade i København i høj fart lige inden dødsulykken natten til lørdag i krydset Ågade og Jagtvej, hvor den ene Mercedes kørte over for rødt lys og torpederede en Uber-bil.

Den 22-årige passager i Uber-bilen blev dræbt, og føreren hårdt kvæstet med talrige knoglebrud.

Et vidne, en 54-årig taxichauffør fra selskabet Taxi Nord, forklarer nu til Ekstra Bladet, hvad der gik forud for den tragiske ulykke, der skete klokken 03.45.

Taxichaufføren holdt for rødt lys i inderste vognbane i krydset Åboulevard/Ågade og Brohusgade med en kunde i bilen, da en hvid og en mørk Mercedes trak op på siden af taxien og kørte ud i krydset for rødt lys.

- De kørte rigtigt stærkt
- Den hvide Mercedes kørte først ud i krydset, og den mørke Mercedes trak efter. Der var rent rødt lys, og bilerne kørte rigtigt stærkt. Jeg vil gætte på mindst 120 km/t, siger taxichaufføren til Ekstra Bladet.

- De kørte til, og jeg sagde til min kunde, det her går galt. Det gjorde det så også, siger taxichaufføren.

Den grå Citroén kørte frem for grønt og blev torpederet af en sort Mercedes, der kørte over for rødt lys. Foto: Kenneth Meyer. 112 - 16. jan. 2017 - kl. 16:08 Stefan bor tæt på dødsulykkested: Der bliver kørt ræs

De to Mercedes-biler kørte så stærkt, at de straks forsvandt ud af syne på Ågade.

Der er godt 400 meter fra krydset Ågade/Brohusgade til krydset Ågade/Jagtvej, hvor ulykken skete sekunder senere.

Da taxien kom frem til krydset Ågade/Jagtvej, var ulykken netop sket.

Den mørke Mercedes var kørt ind i siden på Uber-bilen, en grå Citroén C3 fra 2007.

- Det så virkelig alvorligt ud. Jeg så, at den hvide Mercedes var standset op og satte tre piger af, og så forsvandt bilen. Jeg er ret sikker på, at den mørke Mercedes havde overhalet den hvide lige før, ulykken skete, siger den 54-årige taxi-chauffør.

- Jeg er så ked af, at jeg ikke fik taget registreringsnummeret på den hvide Mercedes, siger han.

Den grå Citroén kørte frem for grønt og blev torpederet af en mørk Mercedes, der kørte over for rødt lys. Foto: Kenneth Meyer. 112 - 15. jan. 2017 - kl. 16:12 Ung kvinde fængslet efter dødsulykke: Nu ved politiet, hvem der kørte bilen

Politiet leder nu efter den hvide Mercedes og de fire unge mennesker, som var i bilen. Politiet mistænker, at chaufføren har bande-relationer.

Politiet mener også, at en 24-årig mand, der kørte i ulykkesbilen sammen med to kvinder på 19 og18 år, har relationer til den samme bande.

Politiet tror dog, at det var den 19-årige kvinde, der kørte den mørke Mercedes i ulykkes-øjeblikket. Hun er kæreste med den 24-årige.

artiklen fortsætter under billedet

Her anholder politiet den ene af to kvinder, der var med i den mørke Mercedes. Foto: Kenneth Meyer.
Her anholder politiet den ene af to kvinder, der var med i den mørke Mercedes. Foto: Kenneth Meyer.
 

I lørdags fik de tre unge fra ulykkesbilen alle anholdelsen opretholdt i tre døgn, men søndag blev den 19-årige kvinde så fremstillet i dommervagten igen og varetægtsfængslet i 22 dage.

Hun sigtes for uagtsomt manddrab og grov uagtsom legemsbeskadigelse og efter fængslingen af den 19-årige, løslod politiet de to andre. Den 19-åriges forklaring i retten kendes ikke, da retsmødet var lukket, men dommer Jeanett Bukhave fandt, at der var begrundet mistanke mod den 19-årige.

Den grå Citroén kørte frem for grønt og blev torpederet af en sort Mercedes, der kørte over for rødt lys. Foto: Kenneth Meyer. 112 - 14. jan. 2017 - kl. 15:44 22-årig passager i Uber-taxi dræbt: Vanvidsbilist kørte over for rødt lys

Der var en række vidner til kap-kørslen og ulykken. Den 54-årige taxichauffør forklarer til Ekstra Bladet, at han ofte oplever bil-ræs, når han kører i Københavns gader om natten.

- De kører vanvittigt
Strækningen fra Rådhuspladsen over Åboulevard til Ågade bliver brugt som 'racerbane' af unge mennesker.

- De ligger og kører fuldstændigt vanvittigt. Det sker for eksempel også langs med søerne. Det ser jeg jævnligt, mest i weekender, siger taxichaufføren.

Efter ulykken natten til lørdag var der hurtigt mange tililende til at hjælpe, så taxichaufføren kørte til Nordre Fasanvej for at sætte sin kunde af og kørte så tilbage til ulykkesstedet for at fortælle politiet om kap-kørslen mellem den hvide og den mørke Mercedes lige inden ulykken.

Den 19-årige kvinde er fængslet, så hun ikke kan modvirke politiets efterforskning. Der skal afhøres vidner og laves en række tekniske undersøgelser, ligesom politiet forsøger at finde video-overvågning fra området.

1 af 2 I sekunderne inden ulykken kørte den mørke Mercedes om kap med en hvid Mercedes, fortæller et vidne til Ekstra Bladet. Foto: Kenneth Meyer.
2 af 2 Den grå Citroén kørte frem for grønt og blev torpederet af en mørk Mercedes, der kørte over for rødt lys. Foto: Kenneth Meyer.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere