Vild fangeflugt: Se bevæbnet politi i aktion

Se billederne: Politiet gennemsøger blandt andet lastbiler efter en 32-årig fange blev befriet af bevæbnede gerningsmænd, da han var på Nykøbing Falster Sygehus til behandling i dag - følg med her i politiets aktioner

Gerningsmændene kørte af sted i en grå Mercedes med den befriede mand mod Farø, hvor bilen blev parkeret og forladt (Video: Per Rasmussen)

Ved du noget, så tip os enten på sms/mms: 1224 eller på mail: 1224@eb.dk

Opdatering 15:51: Politiet er begyndt at pakke sammen og forlade Farø. To gerningsmænd og flugtfangen er stadig på fri fod.

Under politiets menneskejagt på en 32-årig fange, der er flygtet fra Nykøbing Falster Sygehus, hvor han var i kortvarig behandling, er bevæbnet politi netop nu i aktion på blandt andet Farø, nord for Falster.

Det fortæller Ekstra Bladets fotograf, som er på stedet.

De bevæbnede betjente er i gang med at undersøge en række lastbiler, som holder parkeret. Førerhus og lastrum bliver nøje gennemgået.

En gammel fiskerhytte er også blevet undersøgt. På række vandrede kampklædt politi hen over pløjemarken mod hytten. Den viste sig at være tom.

Ekstra Bladet har skrevet om fangens identitet her: Politiet har sendt dette billede ud til offentligheden af flugtfangen. Politifoto 112 - 26. sep. 2018 - kl. 13:59 Flugtfangen: Det er han dømt for

Teksten fortsætter under billederne

Alle lastbiler bliver tjekket grundigt efter. Foto: Per Rasmussen
Alle lastbiler bliver tjekket grundigt efter. Foto: Per Rasmussen

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Politiet i aktion blandt andet på en rasteplads, hvor alt undersøges, mens  borgere kigger på. Foto: Per Rasmussen.
Politiet i aktion blandt andet på en rasteplads, hvor alt undersøges, mens borgere kigger på. Foto: Per Rasmussen.

Fangen blev befriet af flere gerningsmænd, og de forlod sygehuset i en grå Mercedes og kørte mod Farø. Her blev bilen forladt. Det lykkedes politiet kort efter at anholde en mand, som mistænkes for at have været med til befrielsesaktionen.

Anholdelse af en mand på Farø. Foto: Per Rasmussen
Anholdelse af en mand på Farø. Foto: Per Rasmussen

Ekstra Bladets fotograf på stedet tog billeder af anholdelsen, som skete på vejen mod Bogø - men stadig på Farø.

Hele Farø var i længere tid totalt spærret af, og ingen biler kom hverken til eller fra øen, som simpelthen blev lagt i et jerngreb.

Motorvejen blev lukket ved Stensved i sydgående retning og ved Gunslev i nordgående retning. I løbet af eftermiddagen meddelte politiet på twitter, at Farøbroen og Storstrømsbroen igen blev åbnet for trafik.

Politiet er alle vegne på Farø. Foto: Per Rasmussen.
Politiet er alle vegne på Farø. Foto: Per Rasmussen.
 

Politiets helikoptere hænger lavt over øen, og der er politi overalt i alle retninger, fortæller vores fotograf, som selv er på Farø. Blandt andet er Farøkiosken blevet gennemsøgt af tre uniformerede og stærkt bevæbnede betjente.  Patruljer med udrykning er kørt i retning mod København.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Den 32-årige flugtfange afsoner lige nu en fængselsstraf, men var ifølge politiet i kortvarig behandling på sygehuset, da flere ukendte gerningsmænd ankom og truede med en pistol. Det lykkedes efterfølgende mændene at flygte sammen med den 32-årige fange.

Pressevagten for Region Sjælland oplyser til Ekstra Bladet, at fangeflugten skete uden for hospitalet, og til folketidende.dk siger sygehusdirektør Ricco Dyhr, at fangen så vidt vides blev befriet foran akutafdelingen. Hverken sygehuspersonale eller patienter har derfor været involveret, oplyser sygehusdirektøren til avisen.

Stærkt bevæbnet politi på Farø. Foto: Per Rasmussen
Stærkt bevæbnet politi på Farø. Foto: Per Rasmussen

Efterlyser gerningsmænd
I en pressemeddelelse sendt ud 13:16 efterlyser politiet to af de mænd, der var med til befrielsesaktionen:

A: mørk i huden, ca. 180 cm høj, gråt tørklæde for næse og mund.

B: Etnisk dansk af udseende, lys i huden, ca. 180 cm høj, blåt tørklæde for munden.

Politiet efterlyser samtidig en bil, som kan være en Mercedes, med registreringsnummer BL48124.

Politiet beder folk i specielt den sydlige del af politikredsen om at holde udkig efter bilen, den 32-årige og de folk, der har hjulpet ham. Kontakt politiet på 114.

Politiet arbejder på højtryk for at finde flugtfangen og medgerningsmændene.

– Vi har brugt onsdag eftermiddag og aften på at afhøre folk, indhente videomateriale og tale med folk som har rettet henvendelse til os. Vi har været ude og afsøge forskellige store områder og foretaget ransagninger, siger politiinspektør Kim Kliver.

Politiet efterlyser denne mand. Foto: Politifoto
Politiet efterlyser denne mand. Foto: Politifoto
 

Formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, vil ikke fortælle noget om, hvordan og hvorledes den 32-årige fange var bevogtet. Han vil kun sige, at Fængselsforbundet 'ser med stor alvor på sagen'.

- Derudover vil jeg ikke udtale mig, før vi kender kendsgerningerne lidt nærmere.

Opdateres

Ved du noget, så tip os enten på sms/mms: 1224 eller på mail: 1224@eb.dk

1 af 3 Foto: Per Rasmussen
2 af 3 Foto: Per Rasmussen
3 af 3 Foto: Per Rasmussen