Vild vejvrede: Rødglødende mand smadrede min bil på motorvejen

En 29-årig mand er sigtet for hærværk efter episode på Amagermotorvejen, hvor 19-årige Rasmus Magnussen tilsyneladende ikke overholdt afstanden til den forankørende

Rasmus Magnussen måtte låse døre og lukke vinduer, ligesom han lænede sig helt ind over passagersædet i sin Hyundai, da en mand ville smadre hans vindue og give ham en lærestreg. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Rasmus Magnussen måtte låse døre og lukke vinduer, ligesom han lænede sig helt ind over passagersædet i sin Hyundai, da en mand ville smadre hans vindue og give ham en lærestreg. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

19-årige Rasmus Magnussens stemme ryster, når han taler om det.

Også selv om det nu er 24 timer siden, at han oplevede et efterhånden kendt fænomen i trafikken.

Vejvrede.

- Så kommer han rødglødende hen mod min bil. Jeg ser, at han har tatoveringer op om halsen. Han har også en armycut. Jeg bliver bange.

Rasmus Magnussen er midt i sin fortælling. Den handler om en af hans første ture i sin nye bil - en metalgrå Hyundai i20. Egentlig var han tirsdag klokken 14.25 på vej til sin farfars sølvbryllup. Og selv om han var i god tid, indrømmer han, at han måske kørte et stykke hurtigere, end man må på Sjællandssiden af Amagermotorvejen.

Han var nået til udfletningen, hvor Køge Bugt-motorvejen og Frederikssundmotorvejen mødes. Og han nærmede sig en forankørende Ford i overhalingsbanen.

- Bilen foran bremser, fordi han synes, jeg kommer for tæt på. Det fører til, at jeg ikke når at bremse. Jeg laver undvigemanøvre til midtersporet. Så er der også en bil dér, så jeg laver undvigemanøvre ind foran den første bil igen. I mellemtiden gasser manden i Forden op. Næsten som om, at det er med vilje. Jeg kommer derfor ret tæt på ham, forklarer Rasmus Magnussen om det, der er optakten til et par minutters vild forfølgelse på motorvejen.

Vejvrede har kostet Rasmus Magnussen et afrevet sidespejl og en masse ridser. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Vejvrede har kostet Rasmus Magnussen et afrevet sidespejl og en masse ridser. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Raseri i øjnene
Mens Rasmus Magnussen kom tæt på den forankørende Ford før, så er det intet imod hvor tæt, chaufføren af Forden kører på ham selv nu. Og Rasmus Magnussen kan i bakspejlet se raseriet i mandens øjne.

112 - 12. jan. 2016 - kl. 21:51 Ole blev udsat for vejvrede: Rasende bilist gik amok med jernrør

Manden i Forden kommer op på siden af Rasmus Magnussen og forsøger ifølge Rasmus Magnussens forklaring at presse ham ud i nødsporet. Rasmus Magnussen sætter farten op, og det samme gør manden i Forden. På et tidspunkt overhaler Rasmus Magnussen er bil i midtersporet indenom, mens manden i Forden får endnu mere fart på og overhaler uden om. Siden kører manden direkte over to spor for at ende foran Rasmus Magnussens bil.

- Jeg går i panik og gasser op og ender med at køre 150 km/t. Han følger efter mig. Så sker der det, at vi kører hver vores vej uden om en, der kører i det midterste spor. Så kommer han hurtigt fra venstre ind mod mig, så jeg er nødt til at bremse ind i nødsporet. Så kommer han foran mig og holder inde i nødsporet. Her gasser jeg op igen, fordi jeg ikke skal i kontakt med manden. Jeg kører uden om ham og væk fra ham, forklarer Rasmus Magnussen.

Men jagten er ikke slut endnu.

Det er ikke længe siden, at Rasmus Magnussen har købt sin bil, som nu er ødelagt for 20.000 kroner. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Det er ikke længe siden, at Rasmus Magnussen har købt sin bil, som nu er ødelagt for 20.000 kroner. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den rasende mand i Forden følger efter.

- Så kommer han igen op på min venstre side. På grund af trafik har jeg ikke anden mulighed end at køre ind i nødsporet. Så kommer han i yderste spor ind foran en masse biler, der må lave en hård opbremsning. Det samme gør jeg, og så holder han foran mig.

Bilen går i stå
Det er på det tidspunkt, at Rasmus Magnussen bliver rigtig bange.

I første omgang forsøger han at få gang i sin egen bil igen, men den går ud, da han forsøger at gasse op, mens de holder i nødsporet lige inden Sjællandsbroen.

Rasmus Magnussen vælger i stedet at låse alle døre i sin bil i samme øjeblik, som manden er næsten nået hen til vinduet i førersiden af hans Hyundai.

- Han hiver i håndtaget og kan selvfølgelig ikke få døren op. Samtidig råber han 'hvad fanden laver du'. Så han trækker sin hånd tilbage, og så smadrer han den ind i ruden, som ikke smadrer. Det gør han flere gange. Her er jeg så bange, at jeg ligger hen over passagersædet for at undgå, at der kommer glasskår, hvis den smadrer, siger Rasmus Magnussen og fortsætter:

- Efter han har prøvet nogle gange, løfter han sig op på taget og fyrer sit knæ ind i vinduet.

Rasmus er ikke den eneste, der har oplevet vejvrede. Ole Heltborg kom op at slås med en medtrafikant, fordi han efter eget udsagn kørte i overhalingsbanen. Se mere her

Samfund - 13. jan. 2016 - kl. 10:43 Ole filmede vild vejvrede: Derfor bliver folk aggressive i trafikken

Sparker sidespejlet af
Men vinduet holder til det. Og i det samme stiger en kvinde ud af mandens Ford foran og lader til at give tegn til, at nu skal manden stoppe.

Manden begiver sig tilbage til sin bil og kører videre.

Rasmus Magnussen vil gerne fortælle om sin oplevelse, fordi han synes, at flere bør tale om vejvrede. Kun på den måde føler han, at man kan komme problemet til livs. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Rasmus Magnussen vil gerne fortælle om sin oplevelse, fordi han synes, at flere bør tale om vejvrede. Kun på den måde føler han, at man kan komme problemet til livs. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Men inden da knalder han sin næve flere gange ind i dørstolpen, ligesom han også sparker sidespejlet af.

Efterfølgende valgte Rasmus Magnussen at ringe til politiet. Flere vidner var også standset i nødsporet. Blandt andet en kvinde.

- Vi sad faktisk og tudede begge to, fordi det var så voldsomt, forklarer Rasmus Magnussen, som har været forbi et værksted, der har konstateret flere buler og ridser i lakken og på bilruder - tilsyneladende efter en fingerring. De samlede skader er opgjort til cirka 20.000 kroner.

Ingen havde tilsyneladende haft overskud til at aflæse mandens nummerplade, og i første omgang var der derfor heller ikke meget hjælp at hente hos politiet.

De tog imidlertid imod Rasmus Magnussen og det kvindelige vidnes signalement. Og de tog også en række dna-prøver fra fedtpletter på Rasmus Magnussens bil.

Formodet gerningsmand sigtet
Onsdag formiddag fik Rasmus Magnussen så en opringning fra politiet, som kunne fortælle, at de havde sigtet en formodet gerningsmand. Og også over for Ekstra Bladet fortæller vagtchef Brian Holm, at der er noget om snakken.

- Jeg kan bekræfte, at vi har optaget en sag om hærværk, og at der er sigtet en 29-årig mand, som politiet formoder er gerningsmand. Manden nægter sig skyldig, siger Brian Holm.

Rasmus Magnussen har via sit forsikringsselskab fået at vide, at man i første omgang afventer en eventuel dom, hvorefter det er muligt, at forsikringsselskabet vil rejse en erstatningssag mod den 29-årige, hvis han findes skyldig.

112 - 28. jan. 2016 - kl. 06:42 Vej-vold: Bilist amok med bat i myldretiden

Han var blevet ved
Ifølge Rasmus Magnussen er der kun en ting, han kunne have gjort, for at undgå at komme i karambolage med manden.

- Så skulle jeg have vendt bilen om og have kørt mod færdselsretningen. Ellers var han fulgt efter mig, siger han til Ekstra Bladet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere