Vilde scener: Vrede franskmænd amok over politi-voldtægt

Tusinder af demonstranter hærgede lørdag Lyon Frankrig i vrede over politiets hårdhændede anholdelse af en ung mand, der angiveligt fik stukket en politistav op bagi

Smadrede vinduer, brændende biler og skyts mod politiet. Sådan sluttede en ellers fredelig demonstration i Paris-forstaden Bobigny lørdag aften.

Flere tusinder var ifølge nyhedsbureauet AFP gået på gaden for at protestere mod den vold og voldtægt, der angiveligt fandt sted 2. februar under anholdelsen af den 22-årige Théo.

De bar skilte som 'Politiet dræber uskyldige' og 'Retfærdighed for Théo'.

Issa Bidard - en af arrangørerne - opfordrede ifølge avisen Le Monde flere gange til at demonstrere i ro og orden.

- Vi ved, at vold tjener os dårligt, forklarer han.

- Det får os til at fremstå som vilde, og så hører ingen vores vrede.

Alligevel begyndte en flok unge at kaste ting efter politiet omkring halvanden time inde i demonstrationen. Herefter blev det kun værre, som optagelserne ovenfor illustrerer. Skraldespande og biler blev sat i brand, vinduer blev knust, og flere busholdepladser blev smadret.

Til sidst brugte politiet tåregas for at stoppe optøjerne, som ifølge Le Figaro har medført 37 anholdte.

Også i Lyon protesterede mange i gaderne. (Video: Newzulu)

Voldtægtsoffer stadig indlagt
Den unge sorte mand er stadig på hospitalet efter at være blevet anholdt i den parisiske forstad Aulnay-sous-Bois. Han fortæller, at en politibetjent havde brugt sin politistav til at voldtage ham under anholdelsen.

Sagen har vakt stor opstand i Frankrig. Landets præsident, François Hollande, er gået ind i sagen og har blandt andet besøgt Théo på hospitalet.

For flere af deltagerne lørdag handlede demonstrationen også om at gøre opmærksom på et større problem med det franske politi.

- Politiets vold mod de unge i belastede boligområder holder ikke op med at gentage sig igen og igen, siger 32-årige Ouleye Goudiaby til Le Monde.

- Théo havde modet til at sige fra, men mange tør ikke sige noget.

Af de fire betjente, der var til stede under anholdelsen, er tre tiltalt for vold, men én for voldtægt.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere