Ville bombe nytårsfest: Tysk politi jager mistænkte IS-terrorister

Seneste meldinger fra politiet i München lyder på, at islamistiske selvmordsbombere ville angribe banegårde

(Video: AP)

Befinder du dig i München lige nu? Så send en mail til 1224@eb.dk eller en SMS/MMS til 1224 (alm. takst).

Politiet i den tyske storby München efterforsker truslen om et angreb, der angiveligt skulle have fundet sted nytårsaften.

Og indtil videre peger oplysninger på, at mellem fem og syv personer er involveret, siger Bayerns indenrigsminister, Joachim Herrmann, på et pressemøde natten til fredag.

- De informationer, vi har fået fra politiet, tyder på, at der er tale om planlagte selvmordsangreb på Münchens hovedbanegård og/eller på stationen München-Pasing. Der er konkrete tegn på mellem fem og syv gerningsmænd, siger han ifølge dpa.

Det står dog ikke klart, om op til syv selvmordsbomber efter den angivelige plan skulle eksplodere, eller om nogle af personerne anses for at skulle fungere som hjælpere uden et bombebælte.

Se også: Terror-trussel i München: Hovedbanegården rømmet

Nytårsfesten i München blev kort før midnat spoleret af massivt politiopbud og terroralarm efter "konkrete" beviser på et muligt angreb i den sydtyske by.

Politiet evakuerede de to togstationer i byen, mens alle samtidig blev opfordret til at holde sig væk fra store forsamlinger.

Oplysningerne om et muligt angreb stammer ifølge radiostationen Bayerischer Rundfunk fra Frankrig, hvor bevæbnede mænd gik til angreb flere steder i hovedstaden Paris i november.

Ved angrebet mistede 130 mennesker livet, og et lignende attentat var muligvis ved at blive udført i München, skriver Bayerischer Rundfunk på sin hjemmeside.

Myndighederne har meddelt, at den militante gruppe Islamisk Stat (IS) menes at stå bag truslen om et angreb.

Evakueringen i München skete omkring klokken 23 lokal tid, og selv om truslen er aftaget, er den fortsat gældende.

- Vi gør udtrykkeligt opmærksom på, at vi stadig tager truslen meget alvorlig! Vær på vagt! På trods af den alvorlige situation lader vi os ikke kue: Godt nytår til jer alle! Og vær forsigtige, skrev politiet på Twitter kort efter midnat.

Münchens politikorps har sendt advarslen ud på en række sprog efterfølgende, så turister i byen også er orienteret. Beskeden er blandt andet skrevet på engelsk, fransk og polsk.

Befinder du dig i München lige nu? Så send en mail til 1224@eb.dk eller en SMS/MMS til 1224 (alm. takst).

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere