Ville røve børn: Her bliver han skudt af betjent

Den 42-årige, kvindelige MP'er bliver nu hyldet som en helt

Her går røveriet helt galt for den 21-årige. Advarsel: Optagelsen kan forekomme voldsom. Video: Caters

Brasilianske Elivelton Neves Moreira var i den grad det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, da han på mors dag forsøgte at røve en flok børn og deres mødre foran en privatskole i Brasilianske Sao Paulo. 

Familierne var på vej til et mors dags-arrangement på skolen, da den væbnede røver afslappet nærmede sig, rettede en pistol mod gruppen og fortalte, at der var tale om et røveri.

Den 21-årige røver havde dog ikke taget højde for Katia da Silva Sastre, der også ventede foran skolen.

Den 42-årige mor til to arbejder til daglig som betjent i det brasilianske militærpoliti, og selvom hun ikke var på arbejde denne dag, var hun stadig bevæbnet.

Katia da Silva Sastre reagerede derfor resolut ved at skyde Elivelton Neves Moreira tre gange i brystet. Selv nåede han at affyre et skud der missede, før hans våben gik i baglås.

Den 21-årige røver døde efterfølgende af sine kvæstelser.

Katia da Silva Sastre bliver nu, trods de fatale følger, hyldet som en helt for sin modige handling. Søndag blev hun hædret for sin indsats af Sao Paulo-guvernør Márcio França.

- Hun var på vej til fest for at fejre datoen (mors dag, red.), og så opstod der sådan en situation. Hun handlede så præcist, så perfekt, at vi har besluttet at hædre hende, lyder det fra guvernøren.