Virksomheder meldt til politiet: Indgik ulovlige aftaler

Konkurrencerådet melder reklamevirksomheder til politiet for at have aftalt priser i strid med loven

De to største danske spillere på markedet for udendørsreklamer er blevet meldt til Bagmandspolitiet for at indgå ulovlige aftaler. Arkivfoto: Niels Hougaard
De to største danske spillere på markedet for udendørsreklamer er blevet meldt til Bagmandspolitiet for at indgå ulovlige aftaler. Arkivfoto: Niels Hougaard

De to konkurrerende virksomheder Clear Channel Danmark A/S og AFA JCDecaux A/S er blevet meldt til SØIK, også kendt som Bagmandspolitiet.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

De to virksomheder sælger begge reklameplads i såkaldte outdoor-medier (så som busstoppesteder), og ifølge styrelsen har de aftalt, hvilke rabatter de giver.

- At aftale rabatter er lige så skadeligt og ulovligt som at aftale priser. Aftaler om ens rabatter betyder, at aftaleparterne ikke konkurrerer om at give deres kunder de bedste rabatter. I sagen har den ulovlige adfærd stået på i mange år, og det kan have skadet mediebureauer og annoncører, der køber reklameplads i outdoor-medier, siger Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet, i pressemeddelelsen.

Konkurrencerrådet har således afgjort, at de to virksomheder har handlet i strid med loven, og virksomhederne er derfor blevet påbudt at stoppe den ulovlige adfærd.

Det er også Konkurrencerådet, der har besluttet at melde sagen til Bagmandspolitiet. Det vil dog først ske, når en eventuel ankesag er afgjort.

De to virksomheder har ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2010 'aftalt fælles rabatsatser for medieprovision, sikkerhedsstillelse og informationsgodtgørelse', og de satser har været anvendt frem til i hvert fald 21. april 2015.

Desuden har de mellem 14. oktober 2009 og 31. december 2010 aftalt en fælles kontantrabat.

Ifølge styrelsen er der årligt en omsætning i salg af reklameplads i outdoor-medier på 405 millioner kroner.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere