Vivi blev stukket ihjel: Her er dommen

Den 31-årige mand, der slog Vivi Nielsen ihjel på et bosted, er i dag idømt anbringelse på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid ved retten i Roskilde

Gerningsmanden der slog Vivi Nielsen ihjel har tirsdag fået sin dom ved retten i Roskilde. Foto: Privat.
Gerningsmanden der slog Vivi Nielsen ihjel har tirsdag fået sin dom ved retten i Roskilde. Foto: Privat.

RETTEN I ROSKILDE (EKSTRA BLADET): Den 31-årige mand, der stak sosu-assistenten Vivi Nielsen ned på bostedet Lindegården i Roskilde, er i dag blevet idømt en anbringelsesdom på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid ved retten i Roskilde.

Forsvarer for den 31-årige mand ønskede en behandlingsdom.

Manden havde i retten mandag erkendt, at havde stukket Vivi Nielsen i ryggen, men han nægtede sig skyldig i drab.

Han ankede derfor dommen til frifindelse på stedet.

Vivi Nielsen blev stukket ihjel d. 26 marts 2016 på bostedet Lindegården i Roskilde. Foto: Privat. Krimi ’Stemmerne siger, jeg skal slå ihjel’

Anklager Marie Elvekjær Hansen argumenterede i retten for, at den 31-årige mand skulle dømmes for drab til anbringelse på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Hun lagde i proceduren vægt på, at han selv i vidneforklaringerne havde sagt, at stemmerne havde bedt ham om at slå ihjel, og derfor måtte han være klar over sin gerning.

- Det må være frygteligt, at man kan være så syg, at stemmer fortæller en, at man skal slå ihjel, men det ændrer ikke på det faktum, at han slog Vivi ihjel, sagde anklageren under sin procedure.

Se også: Anklager i sag om bosteds-drab: Det må være frygteligt at være så syg, at man slår ihjel

Forsvarer ønskede behandlingsdom
Forsvarer i sagen Anders Rohde mente, at hans klient skulle frifindes for drab og idømmes en behandlingsdom. En dom hvor han med tiden ville få muligheden for at være en fri mand, hvis læger vurderer ham rask.

I stedet blev den 31-årige mand dømt til anbringelse på ubestemt tid, der betyder, at han kun kan udskrives med en godkendelse fra en domstol.

- Tiltalte havde flere gange bedt om hjælp til stemmerne, og han fortalte efter drabet, at han var overrasket over, at kniven gik så nemt ind i Vivi, sagde Anders Rohde i retten, da han argumenterede for, at hans klient ikke havde til hensigt at slå Vivi Nielsen ihjel.

26 Marts 2016 blev sosu-assistent Vivi Nielsen dræbt af et enkelt fatalt knivstik i ryggen. Den 57-årige kvinde var på arbejde på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde, da en 31-årig mandlig beboer stak hende ned med en 23 centimeter lang køkkenkniv.

Det fatale knivstik ramte Vivi Nielsen i ryggen, og hun døde af forblødninger, da knivstikket ødelagde vener, mavesæk og lever.

Den 31-årige mand, der førte kniven, forklarede i retten mandag, at det var stemmer i hans hoved, der havde beordret ham til at slå i hjel. Han forklarede, at han siden han var 24 år gammel, har været plaget af stemmer. Han var påvirket af amfetamin på gerningstidspunktet og havde i ugen op til drabet ikke taget sin medicin korrekt.

- Når man har prøvet at komme af dem (stemmerne, red.) mange tusinde gange, kan man ikke klare det mere. Til sidst ser man bare løsningen som selvmord, mord eller vold, forklarede han mandag i retten.

Se også: Læge om bosted-drab: Vivi gjorde ikke modstand

Den 31-årige mand der slog Vivi Nielsen ihjel, var også tiltalt for to forhold af vold begået i måneder op til drabet på Vivi Nielsen.

Her var han tiltalt for at have slået en medarbejder fra et lokalt supermarked, samt at have sparket en beboer på Lindegården i hovedet. 

Han blev også dømt skyldig i begge disse forhold.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere