Voldsomme billeder i retten: Forlod offer i stor blodpøl

Retssagen mod tre mænd, der er tiltalt for et brutalt drabsforsøg, er i dag startet i Retten i Næstved

Det 44-årige offer overlevede formentlig kun, fordi politiet blev tilkaldt og derefter kunne stoppe voldsorgiet. (Foto: Joachim Adrian)
Det 44-årige offer overlevede formentlig kun, fordi politiet blev tilkaldt og derefter kunne stoppe voldsorgiet. (Foto: Joachim Adrian)

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): De sprayede ham i ansigtet med tåregas, tildelte ham slag i hovedet og på kroppen med knojern og kølle, tapede ham omkring mund og hals, stak ham i overkroppen, ansigtet, på arme, hænder og ben med en kniv, klippede hans venstre lillefinger af med en havesaks og sprøjtede ham i halsen med en ukendt væske.

Sådan lyder anklagerne mod tre mænd på 50, 49 og 27 år, der i dag sidder på anklagebænken i Retten i Næstved tiltalt for forsøg på manddrab.

Kun den ene af de tre erkender at have anvendt gasspray, knive, knjojern og havesaks mod offeret på gerningstidspunktet natten mellem den 19. og 20 september sidste år.

Han nægter sig dog skyldig i forsøg på manddrab. Ifølge anklageskriftet skal han anbringes på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, hvis han kendes skyldig. De to andre tiltalte nægter sig skyldige.

Det 44-årige offer fik sin lillefinger klippet af med en havesaks. (Foto: Jens Dresling)
Det 44-årige offer fik sin lillefinger klippet af med en havesaks. (Foto: Jens Dresling)
 

Offer fundet i blodpøl
Anklager Emil Folker startede retssagen med at vise billeder fra gerningsstedet. På billederne sidder offeret gemt bag en kommode i hjørnet af sin lejlighed. Han sidder i skrædderstilling i en kæmpe blodpøl, smurt ind i blod og med gaffatape om halsen.

På flere af billederne kan man se at lejligheden flere steder er smurt ind i store mængder af blod.

Ifølge anklageren er de tre mænd ankommet til offerets lejlighed lidt efter midnat den 20. september 2014. Offeret har selv lukket de tre tiltalte ind i lejligheden, hvorefter de er gået amok. Volden vækkede en nabo, som tilkaldte politiet, der ankom til stedet og afbrød gerningsmændene.

Se også: Tiltale: Lemlæstede mand med havesaks og knojern

I forbindelse med anholdelsen i offerets lejlighed har politiet taget gerningsmændene med blod fra top til tå. Der var blod både ind- og udvendigt på tøjet, på de tiltaltes sko, på genstande i de formodede gerningsmænds lommer og på deres hænder.

På den af de tiltalte, som erkender overfaldet, konstaterede politiet også, at hans hånd udover at være smurt ind i blod, var meget hævet. Manden bar under overfaldet et par sikkerhedssko med stålsnuder.

Det 44-årige offer var efterfølgende i livsfare, men overlevede den voldsomme behandling.

I løbet af retssagen vil anklagemyndigheden forsøge at bevise, at de tre tiltalte har handlet i fællesskab.