Voldsomt våbenfund kan knyttes til rockerklub

Sigtet: Havde raketstyr, håndgranater og maskinpistoler i våbenlager fundet i Nordsjælland

Våbenfundet i Nordsjælland har i følge oplysninger til Ekstra Bladet relationer til klubben Gremium.
Foto: Per Rasmussen
Våbenfundet i Nordsjælland har i følge oplysninger til Ekstra Bladet relationer til klubben Gremium. Foto: Per Rasmussen

Ved du noget, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Sagen om et bemærkelsesværdigt våbenfund - beskrevet af Ekstra Bladet i søndags - har relationer til rygmærkeklubben Gremium. Det erfarer Ekstra Bladet fra kilder med indsigt i miljøet.

Se også: Ung mand fængslet i sag om voldsomt våbenfund

Sagen omhandler et fund, politiet gjorde i januar på en adresse i Nordsjælland, hvor politiet fandt et raketstyr, to håndgranater, tre maskinpistoler, magasiner til disse samt assorteret ammunition.

Hos Københavns Politi vil man ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninger:

- Sagen er holdt for lukkede døre. Blandt andet derfor vil jeg ikke kommentere sagen, siger Torben Svarrer, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

Overfor Ekstra Bladet udtalte han søndag, at sagen ikke er terror-relateret:

- Nej, vores efterforskning retter sig i mod det mere traditionelle, kriminelle miljø, sagde  Torben Svarrer.

Her blev en etnisk dansk 22-årig mand fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten. Manden havde halvlangt fedtet hår, der var friseret tilbage. Om hagen havde han et mindre skæg. Han var iklædt cargobukser og hættetrøje.

Manden nægter sig skyldig, men blev her varetægtsfængslet frem til 21. februar.

Af hensyn til sagens efterforskning begærede anklager, Helle Just, dørlukning i sagen, hvilket dommeren medgav. Og derfor kendes sagens yderligere indhold.

Men i sigtelsen indgik også en anden etnisk dansk mand. Ved under grundlovsforhørets åbne del kom det frem, at også en anden etnisk dansk mand er involveret i sagen.

I følge oplysninger til Ekstra Bladet er denne mand varetægtsfængslet for en uge eller to siden. Det skete ved grundlovsforhør holdt for dobbeltlukkede døre.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere