Voldsomt vejr koster mindst 11 livet i Japan

11 personer er omkommet og yderligere 45 er savnet, efter skybrud har ramt det vestlige og centrale Japan

Se hvordan det kraftige regnvejr har raseret den vestlige del af Japan. Video: AP

Historisk kraftig regn har ramt Japan, hvor flere end 1,6 millioner mennesker er blevet evakueret fra deres hjem i den vestlige og centrale del af landet.

Uvejret har foreløbigt kostet 11 personer livet. Yderligere 45 er meldt savnet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Japans Meteorologiske Institut har udsendt særlige vejrvarslinger, der gælder for den vestlige del af landets hovedø, Honshu.

Her opfordres borgerne til at være ekstra varsomme, da der er risiko for jordskred, stigende vandstand i floderne og kraftig vind.

Ifølge det meteorologiske institut er der fare for, at det voldsomme vejr vil fortsætte. Områder, der er allerede er blevet ramt af kraftig regn, kan forvente yderligere nedbør søndag.

I Motoyama, en by på øen Shikoko, faldt der eksempelvis 583 millimeter regn på 24 timer mellem fredag og lørdag morgen. Til sammenligning falder der i gennemsnit 792 millimeter i Danmark i løbet af et helt år.

Der er indsat omkring 48.000 politibetjente, brandmænd og personer fra Japans forsvar til at hjælpe ved jordskred og andre problematiske situationer i forbindelse med det ekstreme vejr.

Foruden de 1,6 millioner mennesker, der er blevet direkte beordret til at forlade deres hjem, er 3,1 millioner borgere blevet opfordret til også at rejse hjemmefra.

Lokale folk venter på at blive reddet efter et kæmpe skybrud i Japan. Foto: Shingo Nishizume/Kyodo News via AP
Lokale folk venter på at blive reddet efter et kæmpe skybrud i Japan. Foto: Shingo Nishizume/Kyodo News via AP

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere