Voldsomt vejr ramte Danmark: Lyn sætter ild til flere huse

Uvejr på det vestlige Fyn betyder, at flere borgere mandag vender hjem til brandskadede boliger

SE OPTAGELSERNE: I Middelfart blev en villa sprængt i stykker af lynet.

Flere huse brænder i landsbyen Strib på Vestfyn, efter at de mandag eftermiddag er blevet ramt af lyn.

Trekantområdets Brandvæsen opfordrer i den forbindelse borgere med adresse på Møllebakken til at køre hjem for at tjekke til deres huse.

- Der har været lynnedslag på Møllebakken i Strib. Derfor er der ild i hus nummer 37 og nummer 57, siger indsatsleder Jan Møller i en udtalelse.

- Brand- og redningskøretøjer er på stedet, og slukning er i gang. Sammen med politiet er vi i gang med at undersøge de øvrige ejendomme på vejen, men vil gerne have hjælp fra ejerne til at komme ind og undersøge husene.

Se mere video på localeyes.dk

På Middelfart Kommunes hjemmeside oplyses det, at lygtepæle og telefonskabe er sprængt op af lyn. Også vandforsyningen er ramt.

- Der er tilkaldt en elektriker, men rør ikke ved de ødelagte dele, lyder opfordringen på kommunens hjemmeside.

Fyns Politi opfordrer i den anledning også beboere i en radius på 300 meter fra Møllebakken til at køre hjem og tjekke, om husets el fortsat fungerer, og hvorvidt huset er blevet beskadiget af lyn.

Værste vejr overstået
Mandag eftermiddag oplyser Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog hos DMI, til Ekstra Bladet, at det værste uvejr nu er ovre.

Derfor har de nu også trukket varslet om skybrud tilbage.

- Vi har fået meget nedbør i store dele af landet i løbet af dagen. Værst har det været i Sønderjylland. Nede ved grænsen har vi fået over 30 mm regn og kraftige tordenbyger. Så her er der blevet målt skybrud. I Ribe er der også kommet omkring 24 mm nedbør, så det har regnet rigtig meget i dag.

Ifølge Mette Wagner kan vejret stadig give udfordringer flere steder, selvom det nu er stilnet mere af.

- Der vil være aquaplaning (vand på vejene, red) flere steder, og det kan give udfordringer for trafikanterne, så man skal være forsigtig, siger hun.

Mere regn
Selvom DMI's varsel om skybrud nu er blevet trukket tilbage, så regner det stadig flere steder i landet.

- Der er stadig regn over det centrale Jylland, men det bevæger sig hurtigt væk fra landet og op mod Sverige og Norge i øjeblikket. Den kraftige aktivitet er der ikke længere, og derfor har jeg fjernet varslet om skybrud, fordi de 15 mm på 30 minutter ikke opnås længere, siger meteorologen.

Ifølge Mette Wagner bliver vejret ikke meget bedre de næste dage, selvom det ser ud til at lysne mandag formiddag.

- Her til eftermiddag og i aften klarer det op fra syd. Men i nattetimerne vil der igen blive skyet, mens der kommer en front ind fra vest sidst på natten og i morgen. Der vil komme regn over det meste af landet i morgen, men ikke ligeså kraftigt som i dag. Dog vil der stadig komme kraftige tordenskrald.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Fyns Politi, men det har ikke været muligt.