Voldtægt live-streamet på Facebook: Nu kommer politiet med advarsel

Tre mænd er fængslet i sagen, hvor en kvinde angiveligt blev voldtaget, mens der blev streamet live til Facebook

Foto: AP/dapd, Timur Emek
Foto: AP/dapd, Timur Emek

En kvinde troede først, at det var en meget dårligt iscenesat spøg, da hun tilfældigt så et frygteligt overgreb på en kvinde på en live-streaming på Facebook søndag morgen.

Men politiet mener, at kvinden på live-sendingen, der er født i 1986, er blevet gruppevoldtaget i en lejlighed i Uppsala i Sverige, mens overgrebet blev filmet og sendt live.

Nu advarer politiet mod, at man spreder filmen, hvis man er kommet i besiddelse af den.

- Hvis man gør det, kan man selv begå en lovovertrædelse, siger Lisa Sannervik fra politiets kommandocentral, ifølge Aftonbladet og fortsætter:

- Hvis man har adgang til denne film, skal man sende den til politiet og ikke sprede den videre af respekt for den forurettede og de mistænkte i sagen, siger hun.

Ved en pressekonference, som startede kl. 15 mandag eftermiddag, fortalte chefanklager Magnus Berggren, at politiet nu gennemfører både tekniske undersøgelser og forhøringer.

- Politiet og anklagere har adgang til visse billeder og filmmateriale. Det, vi ikke har tilgang til, er filmmateriale, som viser selve overgrebet, sagde chefanklageren, ifølge Expressen.

Politiet blev kaldt til lejligheden søndag morgen, efter flere havde anmeldt, at de havde set overgrebet i en live-sending på Facebook.

Politiet har anholdt tre mænd, der er 24, 20 og 18 år, der alle blev anholdt på gerningsstedet.

Aftonbladet har talt med flere, der så videoen. Blandt andet 22-årige Lovisa, som fortæller, at omkring 200 personer var inde og se klippet samtidig.

- Jeg troede først, at det var en dårligt iscenesat spøg. Men det var det ikke, har hun fortalt til den svenske avis.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere