Voldtægtsanklaget overlæge: Forhold til kvinde var gensidigt

En mandlig overlæge er anklaget for at have voldtaget en kvindelig ansat på sygehus flere gange. Han nægter sig skyldig.

En tidligere overlæge på Slagelse Sygehus nægter at have voldtaget en kvindelig ansat på sygehuset, som han flere gange var seksuelt sammen med.

Det forklarede han mandag i Retten i Næstved. Han er anklaget for at have voldtaget kvinden flere gange i 2015.

I alt har der været fem episoder, hvor der ifølge anklageren var tale om voldtægt, voldtægtsforsøg eller anden seksuelt forhold end samleje.

Den første gang, der skete noget seksuelt mellem de to, var ved en sommerfest, hvor de sammen med flere ansatte fra sygehusetleger tog videre på en bar. Her voldtog overlægen ifølge anklageren kvinden på et toilet.

Men sådan hang det ikke sammen, mener overlægen. Han mener, at samlejet var gensidigt.

- Hun berører mig intimt. Hun havde en adfærd med intime berøringer, der giver det første signal om, at hun gerne vil mere, sagde han i retten.

- Det var utvetydigt, at hun gerne ville berøres.

Overlægen forklarede, at de to ikke havde et kæresteforhold, da han havde en anden kæreste.

Han fortalte, at det var den kvindelige ansatte på sygehuset, der selv lagde op til forholdet. Ifølge ham stod hun blandt andet tæt på ham og spiste frokost med ham alene.

I november skulle overlægen ifølge anklagen havde forsøgt at voldtage kvinden. Det skete, da han tog tilbage til sygehuset efter en julefrokost og mødte kvinden på et kontor.

Det stoppede dog, da en kollega kom ind på kontoret.

Tiltalen mod overlægen lyder også på misbrug af stillingen som overlæge ved at have voldtaget kvinden. Det forhold benægter han også.

Han fortæller, at der har været episoder, hvor han er kommet med kritik af kvinden, men det havde intet at gøre med forholdet mellem de to, påstår han.

- Jeg var god til at skelne mellem forholdene. Det var hun ikke, siger overlægen.

Efter at kvinden anmeldte overlægen, blev han fritstillet.

Mandag skal kvinden vidne i sagen. Det gør hun for lukkede døre, hvilket betyder, at det ikke er muligt at høre hendes forklaring.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere