Voldtog 20-årig drag queen i opgang: Her er dommen

En 22-årig mand er dømt til anbringelse på ubestemt tid og udvisning af landet, når han engang løslades

Det var i denne opgang, at voldtægten fandt sted. Foto: Linda Johansen.
Det var i denne opgang, at voldtægten fandt sted. Foto: Linda Johansen.

En udenlandsk mand er kendt skyldig i en særdeles grov voldtægt af en 20-årig mand klædt i drag queen tøj i det indre København. Han blev dømt til anbringelse på sikker afdeling for personer med psykiske handicap. Den dømte mand er erklæret lettere retarderet.

Manden blev også dømt til udvisning af Danmark for bestandigt, når han engang løslades. Manden kommer oprindeligt fra Gambia, men kom til landet da han var 13 år.

26 marts 2016 havde den 20-årige festet på Cosy Bar i Studiestræde i København. Da han forlod baren, blev han kort efter overfaldet i Skt. Peders Stræde

Med vold og trusler tvang den gambianske mand sig til samleje og oral sex med den 20-årige. Offeret sagde flere gange under voldtægten, at han ikke ville. Den dømte mand frarøvede derefter den 20-årige en frakke og iPhone.

Den 22-årige mand havde en tolk med sig i retten. På engelsk oversatte tolken dommen for manden. Selvom han netop var idømt hård straf, så han ikke påvirket ud. Han sad det meste af tiden og kiggede rundt i retslokalet, eller fumlede med et sæt høretelefoner.

Offeret blev tilkendt 72650 kroner i erstatning.

Anklager: Man skal ikke være bange for at anmelde homofile voldtægter
Anklager i sagen, Anders Larsson, fortæller efter domsafsigelsen til Ekstra Bladet, at han var yderst tilfreds med resultatet. Han havde fået medhold i alle forholdene. Anders Larsson håber også, at dommen kan statuere et eksempel.

- Sagen har jo været lidt usædvanlig, men kernen er jo den samme, nemlig at man ikke må gøre sådan nogle ting. Jeg tror, der er et stort mørketal for homofile voldtægter, så den kan forhåbentligt sende et signal om, at vi tager voldtægter af alle personer alvorligt. Også hvis det er et homofilt forhold, skal man ikke være bange for at anmelde det, sagde anklageren.

Ankede sagen til Østre Landsret
Forsvarer Bjørn Mering Caning ankede efter kort samtale med sin klient dommen til Østre Landsret. Han ønskede ikke at udtale sig til Ekstra Bladet efter domsafsigelsen.

Hans klient er på nuværende tidspunkt anbragt på institutionen Kofoedsminde. Retslægerådet har vurderet, at hans mentale handicap kræver, at han fortsat anbringes på Kofoedsminde på ubestemt tid, fordi der er stor risiko for, at han vil begå ny personfarlig kriminalitet.

På Kofoedsminde sidder personer med vidtgående psykiske handicap, der er varetægtsfængslet eller dømt for grov kriminalitet.

Tidligere dømt for øksevold
Den 22-årige var allerede forud for voldtægten kendt skyldig i grov kriminalitet i Østre Landsret, han var dog sluppet med at komme under tilsyn af kommunen på en institution i Nysted, og han kunne derfor bevæge sig frit omkring.

Han er dømt for vold og trusler med økser og for trusler mod en fængselsbetjent og røveri. En nat i februar 2015 knaldede han en økse i hovedet på en mand på netcaféen på Sundholm, så offeret fik en flænge på 10 cm. i hovedet.

Han har også tidligere overfaldet en ansat på institutionen hvor han boede med kvælertag.

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere